- Home
- Externe
- WASHINGTON, (31.08.2019, 11:44)
- Bianca Pavaluca
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Aplicaţia Telegram ia măsuri pentru protejarea identităţii protestatarilor din Hong Kong | VIDEO
Aplicaţia de mesagerie mobilă Telegram, care este populară pentru criptarea mesajelor, le va permite utilizatorilor să îşi mascheze numărul de telefon pentru a proteja protestatarii din Hong Kong faţă de monitorizarea autorităţilor, conform unui raport publicat sâmbătă de agenţia de presă Reuters.
Urmărește
751 afișări
Aplicaţia Telegram ia măsuri pentru protejarea identităţii protestatarilor din Hong Kong
Actualizarea aplicaţiei Telegram va fi disponibilă în câteva zile şi le va permite protestatarilor din Hong Kong să îşi protejeze identităţile, pentru a nu fi descoperiţi şi arestaţi de autorităţile Chineze.
Biroul de Securitate din Hong Kong a declarat pentru Reuters că „a acţionat în mod responsabil în perioada aceasta dificilă, pentru a restaura ordinea publică”, dar a refuzat să menţioneze dacă a folosit sau nu aplicaţia Telegram pentru identificarea protestatarilor.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cum stai departe de răceli în sezonul rece? Ardeiul iute și turmericul pot stimula sistemul imunitar
-
Războiul din Ucraina, ziua 989. Putin spune că propunerile lui Trump privind Ucraina merită atenţie / SUA vor trimite Kievului 6 miliarde de dolari în ajutor militar până la finalul mandatului lui Biden
-
După Moldova o nouă ţară din fostul URSS pregăteşte un referendum de aderare la UE. Rusia a fost vehement contra
-
„Olaf este un prost”. După politica americană, Musk intră şi în cea europeană cu un atac la cancelarul german
Mii de protestatari din Hong Kong comunică prin intermediul a aproximativ 100 de grupuri de pe aplicaţia Telegram, conform organizatorilor protestelor, pentru a se mobiliza subtil, cu un risc minim de infiltrare a autorităţilor.
Grupurile sunt folosite pentru diseminarea informaţiilor precum data viitoarelor proteste, ştiri, locaţiile în care autorităţile folosesc tunuri de apă şi gaze lacrimogene pentru dispersarea protestatarilor sau identităţile posibililor poliţişti sub acoperire din Hong Kong.
Mai mulţi protestatari s-au declarat îngrijoraţi de faptul că autorităţile se folosesc de aplicaţia Telegram pentru a monitoriza şi aresta organizatorii protestelor. Grupurile de mesagerie din cadrul aplicaţiei sunt accesibile oricui, iar protestatarii folosesc pseudonime pentru a fi mai greu de identificat.
Telegram le permite utilizatorilor să găsească alţi utilizatori prin intermediul numerelor de telefon. Această funcţie permite unui utilizator nou să vadă ce persoane din lista sa de contacte folosesc aplicaţia Telegram.
Aplicaţia potriveşte automat numerele de telefon cu numele utilizatorilor dintr-un grup. Aşadar, autorităţile trebuie să ceară serviciului de telecomunicaţii numele real al posesorului numărului respectiv pentru a afla identitatea sa reală.
Actualizarea pregătită de Telegram le va permite utilizatorilor să oprească legătura dintre numărul lor de telefon şi pseudonimul folosit în cadrul aplicaţiei.
Decizia Telegram vine în contextul în care autorităţile din Hong Kong au arestat vineri mai mulţi activişti importanţi şi trei parlamentari. Aproximativ 900 de persoane au fost arestate de la începutul protestelor din Hong Kong, acum aproape trei luni.
Demonstraţiile prodemocraţie din Hong Kong durează de aproape trei luni, izbucnind ca reacţie la un controversat proiect de lege care ar fi facilitat extrădările în China. Aproximativ 700 de protestatari au fost reţinuţi, iar mulţi sunt inculpaţi.
Fostă colonie britanică, Hong Kong-ul a fost cedat Chinei de către Marea Britanie în anul 1997, cu condiţia ca acest teritoriu să păstreze „un nivel ridicat de autonomie, cu excepţia afacerilor externe şi a domeniului apărării” pentru o perioadă de 50 de ani. Astfel, acest teritoriu are un sistem legislativ diferit de cel al Chinei, prin intermediul principiului „O ţară, două sisteme”.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Ce este sindromul „phone hand” și cum îți afectează articulațiile? Kinetoterapeut: „Trebuie să fim atenți la greutatea smartphone-ului”
Citește pe www.zf.ro: Cutremur într-o industrie deja pe butuci. Acţiunile celor mai mari companii auto europene se prăbuşesc după victoria lui Donald Trump. Preşedintele promite noi măsuri drastice pentru cei ce fac business cu SUA
Citește pe www.zf.ro: Revoluţie la o fabrică din România. Cum s-a întâmplat asta
Citește și: Coreea de Nord transmite că remarcile lui Mike Pompeo privind „comportamentul meschin” îngreunează discuţiile cu Statele Unite
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Care ar fi planul lui Donald Trump față de Ucraina? Apropiați ai acestuia fac referire la aderarea ucrainenilor la NATO
Cutremur într-o industrie deja pe butuci. Acţiunile celor mai mari companii auto europene se prăbuşesc după victoria lui Donald Trump. Preşedintele promite noi măsuri drastice pentru cei ce fac business cu SUA
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Imagini incendiare cu Eugenie Bouchard. Cum a putut să apară îmbrăcată, mai mult dezbrăcată
PROSPORT.RO
Fostul soț al Cristinei Bâtlan de la Imperiul Leilor a provocat un accident grav! Doi polițiști au fost răniți în urma coliziunii
CANCAN.RO
Obiceiul care poate duce la tulburări neurologice GRAVE. Avertismentul medicului nutriționist Mihaela Bilici pentru românii care nu renunță la el
GANDUL.RO
Incineratorul Repsan Energy Oarja, închis de autorități după o descindere de proporții! Bomba ecologică a fost oprită și destructurată
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe