Argentina lansează o amplă reformă a aviaţiei în încercarea de a atrage companii aeriene străine

  • Argentina lansează o amplă reformă a aviaţiei în încercarea de a atrage pe piaţa internă companii aeriene străine.
  • Guvernul a semnat un decret care vizează deschiderea sectorului aviatic al ţării.
  • În prezent, piaţa este dominată de transportatorul de stat Aerolineas Argentinas.
Urmărește
141 afișări
Imaginea articolului Argentina lansează o amplă reformă a aviaţiei în încercarea de a atrage companii aeriene străine

Sursa foto: Facebook

Reforma ar trebui să crească numărul de rute şi frecvenţele de zbor şi să aducă mai mulţi concurenţi, a spus reprezentantul ministerului Transporturilor într-un comunicat.

Transportatorii pot solicita să opereze câte rute şi frecvenţe doresc, dacă se îndeplinesc condiţiile de siguranţă, conform decretului citat de Reuters.

Companiile aeriene au control deplin asupra preţului pe care îl percep pentru bilete, mai arată decretul, eliminând o reglementare care a permis guvernului să stabilească un nivel minim de preţ.

Administraţia preşedintelui Javier Milei, care a preluat mandatul în decembrie, a încheiat o serie de „acorduri de cer deschis” cu alte ţări în ultimele luni, permiţând companiilor lor aeriene să opereze rute interne în Argentina în anumite condiţii.

Viitorul transportatorului de stat rămâne incert, deoarece Milei a declarat că va privatiza compania aeriană. Totuşi, o decizie în acest sens nu a fost încă luată.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici