Atacator cu arbaleta, ucis în faţa ambasadei israeliene din Belgrad. Un poliţist a fost rănit

Un ofiţer de poliţie sârb a ucis sâmbătă un bărbat care l-a împuşcat în gât cu o arbaletă în faţa ambasadei Israelului la Belgrad, în ceea ce premierul a numit un „act terorist".

294 afișări
Imaginea articolului Atacator cu arbaleta, ucis în faţa ambasadei israeliene din Belgrad. Un poliţist a fost rănit

Atacator cu arbaleta, ucis în faţa ambasadei israeliene din Belgrad. Un poliţist a fost rănit

Poliţia l-a identificat pe atacator ca fiind un „convertit" la islam, care s-a născut în 1999 în oraşul Mladenovac, la aproximativ 50 de kilometri de Belgrad, conform AFP. 

Atacul a avut loc sâmbătă în capitala sârbă, când atacatorul l-a împuşcat pe poliţistul care era de serviciu în faţa ambasadei israeliene.

Poliţistul „a folosit o armă în legitimă apărare şi l-a învins pe atacator, care a murit în urma rănilor", a declarat ministrul de interne Ivica Dacic.

Autorităţile au spus că s-au făcut arestări şi că o serie de persoane cunoscute de serviciile de securitate sunt suspectate de legături cu atacul.

Poliţia a mai declarat că face percheziţii în mai multe locaţii.

Ofiţerul, care a fost supus unei operaţii la spital, se afla în cabina sa de gardă în momentul atacului.

Potrivit autorităţilor, atacatorul se mutase să locuiască în Novi Pazar, care este un centru istoric şi politic al minorităţii musulmane bosniace din Serbia şi un centru al islamului în ţară.

Dacic a declarat reporterilor că există primele indicii care leagă atacul de persoane suspectate de legături cu mişcarea Wahhabi - o ramură ultraconservatoare a islamului care domină în Arabia Saudită.

El a declarat că mai multe persoane au fost arestate şi că securitatea generală a fost consolidată în Belgrad.

Premierul sârb Milos Vucevic a condamnat ferm ceea ce a calificat drept un „act terorist odios".

„Acesta a fost un act de nebunie, care nu poate fi atribuit niciunei religii şi niciunei naţiuni. Este o crimă a unui individ", a declarat el, potrivit agenţiei de presă Beta.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici