Autocarul implicat în accidentul din Elveţia nu se deplasa cu viteză excesivă

Autocarul care a intrat în peretele unui tunel în Elveţia, provocând moartea a 28 de persoane, între care 22 de copii, nu se deplasa cu viteză prea mare, potrivit primelor constatări, a anunţat miercuri procurorul elveţian Olivier Elsig.

Urmărește
888 afișări

Justiţia elveţiană urmăreşte trei piste în ancheta sa privind originile accidentului: o problemă tehnică, o problemă de sănătate a şoferului sau o eroare umană, a precizat Elsig în cadrul unei conferinţe de presă la Sion.

"Autopsia efectuată în cazul şoferului, care a decedat în accident, este în desfăşurare, iar noi examinăm imaginile filmate de camerele video prezente în tunelul unde a avut loc accidentul", a adăugat magistratul.

"Nicio pistă nu prevalează, tunelul este sigur", a afirmat comandantul poliţiei din cantonul Valais, Christian Varone.

Autocarul transporta 52 de persoane, dintre care 28 au murit şi alte 24 au fost rănite.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici