Biden ia în calcul amânarea vizitei în Europa, din cauza uraganului Milton care ameninţă Florida

Preşedintele american Joe Biden are planificat un summit major sâmbătă în Germania, unde se va întâlni cu liderii Franţei, Regatului Unit şi ai altor ţări europene. Problemele cauzate de uraganul Milton pot face încă ca Biden să amâne vizita în Europa, spun surse citate de CNN.

Urmărește
75 afișări
Imaginea articolului Biden ia în calcul amânarea vizitei în Europa, din cauza uraganului Milton care ameninţă Florida

Biden ia în calcul amânarea vizitei în Europa, din cauza uraganului Milton care ameninţă Florida

Joe Biden ar trebui să viziteze Germania în perioada 10-13 octombrie. Pe 12 octombrie, preşedintele francez Emmanuel Macron şi premierul britanic Keir Starmer se vor alătura lui Joe Biden şi cancelarului german Olaf Scholz pentru discuţii la Berlin, înainte de a se deplasa la baza aeriană americană din micul oraş Ramstein din vestul Germaniei. Reuniunea de sâmbătă va fi prima întâlnire a grupului la nivel de lideri.

O sursă germană, citată de CNN, a declarat marţi dimineaţă că nu a primit informaţii de la Casa Albă privind o posibilă anulare a vizitei, însă consilierii preşedintelui nu exclud o schimbare de planuri în funcţie de evoluţia furtunii.

Preşedintele american a primit informaţii despre uragan marţi dimineaţă şi urmează să facă declaraţii din Roosevelt Room. De asemenea, Biden şi oficialii Casei Albe sunt îngrijoraţi de răspândirea dezinformării legate de răspunsul federal la uraganul Helene, inclusiv afirmaţiile false ale fostului preşedinte Donald Trump.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici