- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Bilanţul epidemiei de holeră din Haiti a ajuns la 1.186 de morţi - VIDEO
Haiti înregistează 1.186 de morţi de la începutul epidemiei de holeră, la jumătatea lui octombrie, potrivit noului bilanţ comunicat vineri de Ministerul Sănătăţii, cu 76 mai mulţi decât anunţa bilanţul precent, difuzat miercuri.
Bilanţul epidemiei de holeră din Haiti a ajuns la 1.186 de morţi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
De la începutul epidemiei, s-au efectuat 19.646 de spitalizări, potrivit acestor date, înregistrate până la 16 noiembrie.
La Port-au-Prince, capitala haitiană, unde, în urma cutremurului de la 12 ianuarie, au fost instalate numeroase tabere de refugiaţi, în condiţi igienice insuficiente, numărul deceselor a fost revizuit în scădere, trecând de la 46 de morţi, câţi erau înregistraţi miercuri, la 42 de morţi, vineri.
Cel mai afectat departament este Artibonite, regiunea de unde s-a extins epidemia, unde se înregistrează, în total, 617 morţi.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
-
Activitatea RAR, în continuare blocată. Nu se pot face ITP-uri în nicio staţie din ţară
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Preşedinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot şi pune ştampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăţi că exişti
-
Istoria alegerilor prezidenţiale din România: de la căderea comunismului la democraţia europeană
La aproximativ o săptămână de la alegerile prezidenţiale şi legislative, situaţia din capitală este tensionată.
Câteva sute de tineri au intrat într-o confruntare, joi, în centrul capitalei, cu soldaţi ONU, pe care i-au acuzat că au provocat apariţia epidemiei.
Reprezentantul în Haiti al secretarului general al ONU, Edmond Mulet, a lansat vineri un "strigăt de alarmă", pentru a atrage atenţia asupra situaţiei bolnavilor de holeră.
"Fiecare secundă care trece poate salva sau distruge mii de vieţi", a declarat Mulet, care îi califică drept "criminali şi iresponsabili" pe autorii manifestaţiilor, care au paralizat activităţile în anumite oraşe din nordul ţării.
"Dacă această situaţie va dura, tot mai mulţi pacienţi, care aşteaptă cu disperare îngrijiri, riscă să moară, tot mai mulţi haitieni care aşteaptă cu disperare acces la îngrijiri preventive riscă să fie atinşi de epidemie", a subliniat el.
ONG-ul Medecins sans Frontieres (MSF) a avertizat vineri asupra "ritmului lent al mobilizării salvatorilor" în faţa extinderii epidemiei şi a cerut "tuturor actorilor (implicaţi) să îşi intensifice acţiunea".
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 11:10
-
astăzi, 11:01
WhatsApp introduce o funcţie de transcriere a mesajelor vocale