- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Braconaj până la dispariţia speciei? Sute de elefanţi, vânaţi într-un parc naţional din Camerun - FOTO
Organizaţia World Wide Fund for Nature (WWF) critică guvernul din Camerun deoarece acesta a eşuat în tentativa de a proteja elefanţii dintr-un parc naţional.
Braconaj până la dispariţia speciei? Sute de elefanţi, vânaţi într-un parc naţional din Camerun (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
"Echipele au ajuns prea târziu pentru a salva majoritatea elefanţilor şi au fost prea puţine pentru a împiedica braconierii. Organizaţia este îngrijorată că braconajul continuă în Parcul Naţional Bouba Ndjida şi că un soldat şi-a pierdut viaţa", a afirmat WWF despre masacrul animalelor pentru fildeş.
Conform unor surse, un soldat camerunez a fost ucis pe 8 martie, numărul deceselor ajungând astfel la trei (doi soldaţi şi un braconier).
Guvernul a afirmat că 128 de elefanţi au fost ucişi din luna ianuarie până în prezent, însă oficialii parcului naţional spun că numărul real este de peste 480.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Franța și UK aprobă Ucrainei să atace Rusia cu rachete cu rază lungă, în urma deciziei lui Biden. Putin a amenințat că utilizarea acestor arme ar atrage NATO în război cu Rusia
-
Emmanuel Macron spune că atacurile asupra Ucrainei arată că Putin nu vrea pace
-
Războiul din Ucraina, ziua 998. Rusia lansează un atac masiv cu rachete şi drone asupra Ucrainei / Marş al opoziţiei ruse organizat la Berlin / Biden dă undă verde Ucrainei de a folosi rachete ATACMS în interiorul Rusiei
-
Presa germană: FDP voia să iasă din coaliţie cu două luni înainte de căderea Guvernului
Reprezentantul WWF pentru Africa Centrală, Natasha Kofoworola Quist, a declarat că peste jumătate din populaţia de elefanţi a parcului cu o suprafaţă de 220.000 de hectare ar fi fost ucisă.
Pădurarii din Camerun nu sunt antrenaţi şi echipaţi corespunzător pentru a face faţă amplorii la care a ajuns braconajul în această ţară.
"În această luptă se pierd vieţile pădurarilor. Bărbaţii şi femeile care îşi riscă viaţa pentru a proteja animalele sălbatice merită mai mult de la liderii lor", afirmă WWF.
Vânzarea de fildeş a fost interzisă în majoritatea ţărilor în anii 1980, în baza unui tratat internaţional pentru conservarea speciei. Populaţia de elefanţi din nordul Camerunului reprezintă 80% din numărul total al elefanţilor de savană din Africa Centrală.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:15
NEWS ALERT Joe Biden permite Ucrainei să folosească rachetele americane cu rază lungă de acţiune în interiorul Rusiei / Unde ar putea lovi Ucraina / Le Figaro: Undă verde pentru Ucraina şi din partea Franţei şi Marii Britanii
-
ieri, 22:09
Emmanuel Macron spune că atacurile asupra Ucrainei arată că Putin nu vrea pace