- Home
- Externe
- BRUXELLES, (17.10.2018, 12:47)
- Mihai Draghici
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
BREAKING: UE ar putea accepta o etapă de tranziţie post-Brexit cu Marea Britanie până în 2021
Statele membre ale Uniunii Europene sunt dispuse să accepte prelungirea tranziţiei post-Brexit, o etapă în care relaţiile cu Marea Britanie vor fi neschimbate, iar negocierile vor continua, afirmă surse comunitare citate de presa germană şi britanică.
Urmărește
1725 afișări
BREAKING: Uniunea Europeană ar putea accepta o etapă de tranziţie cu Marea Britanie până în 2021
Negociatorul-şef UE, Michel Barnier, a semnalat, potrivit unor surse citate de cotidianul Financial Times, disponibilitatea de a accepta prelungirea tranziţiei post-Brexit până în anul 2021. Marea Britanie ar urma să se retragă din Uniunea Europeană în martie 2019 şi, potrivit planurilor negociate până acum, etapa de tranziţie post-Brexit urma să dureze până în anul 2020. Însă, în contextul impasului negocierilor dintre Bruxelles şi Londra, liderii europeni ar putea accepta prelungirea etapei de tranziţie până în anul 2021.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Iohannis va fi anchetat, la inițiativa PSD, pentru cheltuielile de lux pe bani publici. Este primul președinte care, în numele „securității naționale”, a secretizat aceste cheltuieli
-
Camera Deputaţilor a adoptat proiectul de lege care permite României achiziţionarea a 32 de avioane multirol F-35
-
Secretarul general al NATO îi transmite lui Donald Trump că războiul din Ucraina reprezintă o ameninţare la adresa SUA
-
Încă o dronă a căzut azi în Republica Moldova
Informaţiile au apărut în contextul în care la Bruxelles începe miercuri reuniunea Consiliului European, tema principală fiind situaţia negocierilor Brexit.
Prelungirea tranziţiei presupune menţinerea situaţiei actuale în relaţiile dintre Marea Britanie şi Uniunea Europeană. Planul ar permite continuarea negocierilor pentru stabilirea termenilor tranzitului între provincia britanică Irlanda de Nord şi Irlanda, stat membru UE. De asemenea, va fi timp suplimentar pentru configurarea relaţiilor bilaterale post-Brexit.
Informaţiile privind disponibilitatea Bruxellesului de a accepta prelungirea etapei de tranziţie post-Brexit au fost confirmate de diplomaţi europeni citaţi de postul german ARD şi de site-ul Tagesschau.de.
Negociatorul-şef al UE, Michel Barnier, pledează pentru soluţionarea problemei vamale post-Brexit prin instituirea controalelor între Irlanda de Nord şi restul Marii Britanii. Pentru taxe vamale şi TVA, "propunem folosirea actualelor proceduri, pentru a evita verificări la puncte de tranzit. Singurele controale vizibile între Irlanda de Nord şi restul Marii Britanii ar implica scanarea codurilor de bare în camioane şi containere, la bordul feriboturilor sau în porturile de tranzit", a explicat Michel Barnier. "Provocarea cu care ne confruntăm este să ne asigurăm că aceste proceduri sunt uşoare şi posibile, nu împovărătoare, mai ales pentru companiile mici şi mijlocii", a subliniat Barnier într-un discurs rostit în Parlamentul European.
Partidul Democrat Unionist, de a cărui susţinere depinde Guvernul Theresa May, se opune instituirii de controale între Irlanda de Nord şi restul Marii Britanii. De asemenea, unii membri ai Guvernului britanic au semnalat că ar putea demisiona dacă premierul Theresa May va face concesii în negocierile cu UE. Michel Barnier a subliniat că sunt necesare alegeri politice dificile în Marea Britanie, dar nu din cauza Uniunii Europene, ci din cauza rezultatului referendumului în favoarea Brexit.
Citeşte şi: Alocaţiile copiilor românilor care lucrează în Austria, în pericol: Proiectul care prevede indexarea
Citeşte şi: Donald Trump avertizează împotriva unor concluzii pripite în cazul dispariţiei jurnalistului saudit
Citeşte şi: Scădere dramatică a încrederii românilor în Uniunea Europeană. Ce şanse ar avea acum un RoExit
Citeşte şi: Canada devine a doua ţară din lume care legalizează CANABISUL în scop recreativ. Posesia de marijuana, permisă
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Fortune: Elon Musk e cel mai puternic om din business în 2024
Citește pe www.zf.ro: Un român, un polonez şi un neamţ îşi fac un credit la bancă. Cât va plăti fiecare după 30 de ani. Diferenţele sunt halucinante
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Citește și: Alocaţiile copiilor românilor care lucrează în Austria, în pericol: Proiectul care prevede indexarea
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Cine este și cu ce se ocupă văduva lui Silviu Prigoană. Ce afacere deține Mihaela, de fapt
CANCAN.RO
RĂSTURNARE DE SITUAȚIE privind moartea lui Silviu PRIGOANĂ! MĂRTURIA medicului care l-a RESUSCITAT infirmă zvonurile
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe