Cât plătesc impozit pe venit cei mai bogaţi oameni din Marea Britanie

Saizeci dintre cele mai bogate persoane din Marea Britanie au contribuit în mod colectiv cu peste 3 miliarde de lire sterline pe an în impozitul pe venit, a dezvăluit BBC.

Urmărește
200 afișări
Imaginea articolului Cât plătesc impozit pe venit cei mai bogaţi oameni din Marea Britanie

Cât plătesc impozit pe venit cei mai bogaţi oameni din Marea Britanie

Fiecare dintre cele 60 de persoane a avut un venit de cel puţin 50 de milioane de lire sterline pe an în 2021/2022, dar mulţi vor fi câştigat mult mai mult şi probabil plătesc sume mari şi din alte impozite.

Institutul pentru Studii Fiscale spune că aceste cifre arată cât de dependent este sistemul fiscal de un număr mic de persoane. Există îngrijorări cu privire la creşterile de impozite din bugetul de luna aceasta, care ar putea provoca o ieşire a super-bogaţilor, afectând finanţele Regatului Unit.

Laburiştii au exclus modificarea impozitului pe venit, dar cancelarul Rachel Reeves a lăsat uşa deschisă pentru alte creşteri de taxe.

Un purtător de cuvânt al Trezoreriei a declarat că guvernul s-a angajat să „abordeze nedreptatea din sistemul fiscal”.

Valoarea impozitului pe venit plătit de aceste persoane este aproximativ echivalentă cu aproximativ două treimi din totalul cheltuielilor suplimentare angajate de laburişti în manifestul lor la începutul acestui an.

Gigantul bancar elveţian UBS a prezis în iulie că Regatul Unit va pierde jumătate de milion de milionari până în 2028, parţial ca urmare a faptului că unii se vor muta în ţări cu impozite reduse.

IFS a declarat că Trezoreria trebuie să fie conştientă de faptul că un număr mic din acest grup de super-bogaţi care părăseşte ţara ar crea o „gaură relativ mare în finanţe”.

Dar Partidul Verde a susţinut că afirmaţiile potrivit cărora impozitarea mai mare a celor bogaţi ar duce la plecarea lor din Regatul Unit nu sunt credibile.

BBC a relatat luna trecută despre îngrijorările din cadrul Trezoreriei cu privire la faptul că una dintre principalele modalităţi de strângere de fonduri pentru aceste promisiuni, eliminarea sistemului non-dom, ar strânge mult mai puţini bani decât s-a sperat iniţial.

Se credea iniţial că eliminarea acestui sistem, care permite unui rezident al Regatului Unit să fie înregistrat în străinătate în scopuri fiscale, valora 1 miliard de lire sterline.

Miniştrii au declarat, de asemenea, că guvernul conservator anterior a lăsat o „gaură neagră” de 22 de miliarde de lire sterline în finanţele publice. Acest lucru a dus la discuţii în cadrul guvernului cu privire la posibile creşteri ale impozitelor în viitorul buget, iar în august cancelarul a refuzat să excludă o creştere a impozitului pe câştigurile de capital.

Stuart Adam, economist principal la IFS, a declarat că rapoartele privind plecarea persoanelor bogate din Regatul Unit sunt în prezent doar anecdotice.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici