Cel mai mare producător de armament din lume este interesat de dezvoltarea inteligenţei artificiale în România

Marillyn Hewson, directorul general al Lockheed Martin, este interesată de continuarea activităţii companiei în România prin dezvoltarea proiectelor în domeniile industriei de apărare şi cercetării, cu accent pe noile tehnologii, precum inteligenţa artificială, potrivit unui comunicat al MAE.

Urmărește
6222 afișări
Imaginea articolului Cel mai mare producător de armament din lume este interesat de dezvoltarea inteligenţei artificiale în România

Cel mai mare producător de armament din lume este interesat de dezvoltarea inteligenţei artificiale în România

"Ministrul afacerilor externe, Bogdan Aurescu, s-a întâlnit marţi, 14 ianuarie, cu Marillyn A. Hewson, preşedintele şi directorul executiv al companiei americane de produse şi servicii militare Lockheed Martin Corporation, aflată în vizită la Bucureşti. La întâlnire a participat şi ambasadorul Statelor Unite la Bucureşti, Adrian Zuckerman. Ministrul Bogdan Aurescu a subliniat că România şi Statele Unite au un Parteneriat Strategic foarte puternic, cu un important potenţial de dezvoltare, şi a remarcat rolul cooperării cu parteneri americani, cum este compania Lockheed Martin, în ceea ce priveşte întărirea Parteneriatului Strategic pe dimensiunile de apărare, economie şi cercetare", potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Externe, remis MEDIAFAX.

Şeful diplomaţiei române a menţionat principalele obiective ale României în materie de apărare, pentru care cooperarea cu SUA "este deosebit de importantă, atât sub aspectul dotării cu echipamente adecvate contextului de securitate specific din regiunea Mării Negre, cât şi sub cel al asigurării unei prezenţe militare substanţiale a partenerului american în România", potrivit sursei citate.

Bogdan Aurescu şi Marillyn Hewson au vorbit despre cooperarea dintre România şi Lockheed Martin, dar şi oportunităţile de consolidare a colaborării în domeniul industriei de apărare, prin proiecte vizând mentenanţa şi modernizarea unor echipamente din domeniul aviatic, cât şi în domeniul cercetării.

"Ministrul român a subliniat interesul pentru dezvoltarea de proiecte de cercetare în România, prin implicarea cercetătorilor români, cu accent pe noile tehnologii. De asemenea, a evocat posibilitatea unor proiecte în cadrul dimensiunii culturale a Parteneriatului Strategic care ar putea fi sprijinite de Lockheed Martin în România. La rândul său, Marillyn Hewson s-a arătat interesată de continuarea implicării Lockheed Martin Corporation în ţara noastră şi, subliniind existenţa în România a unei forţe de muncă talentate şi bine pregătite şi a unei baze industriale solide, a susţinut obiectivul de a dezvolta proiecte comune în domeniile industriei de apărare şi cercetării, cu accent pe noile tehnologii, precum inteligenţa artificială", se mai arată în comunicat.

Lockheed Martin este cea mai mare companie de produse şi servicii militare la nivel mondial în ce priveşte veniturile. În anul 2019, vânzările s-au ridicat la 53,8 miliarde de dolari, compania situându-se pe poziţia a 59-a în topul Fortune 500. Lockheed Martin este prezentă în 75 de ţări din întreaga lume, inclusiv în România (din 1997) şi are aproximativ 105.000 de angajaţi, mai transmite Ministerul.

Foto: Lockheed Martin

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici