Cel puţin 20 de morţi în atacurile israeliene asupra şcolilor din Gaza, spune ONU

ONU a declarat vineri că minim 20 de persoane au fost ucise în atacurile israeliene asupra şcolilor care adăpostesc palestinieni în Gaza, relatează AP News.

Urmărește
31 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 20 de morţi în atacurile israeliene asupra şcolilor din Gaza, spune ONU

Cel puţin 20 de morţi în atacurile israeliene asupra şcolilor din Gaza, spune ONU

Purtătorul de cuvânt al ONU, Stephane Dujarric, a declarat vineri că trei şcoli operate de UNRWA, agenţia ONU care ajută refugiaţii palestinieni, au fost lovite în ultimele două zile.

Agenţia, UNRWA, a declarat că şcolile „nu pot fi folosite de către nimeni în scopuri militare”. Potrivit lui Dujarric, agenţia ONU pentru copii, UNICEF, şi partenerii săi umanitari au raportat săptămâna aceasta că minim 87% din unităţile şcolare din Gaza au fost lovite direct sau deteriorate de când Israelul şi-a lansat ofensiva pe teritoriul palestinian.

O treime dintre clădiri erau şcoli operate de UNRWA, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici