China acordă ajutoare de urgenţă de peste 316 milioane de dolari în urma inundaţiilor devastatoare

China a alocat peste 316 milioane de dolari fonduri pentru a ajuta la eforturile de salvare, aprovizionare de urgenţă şi planificare, în timp ce inundaţiile şi alunecările de teren catastrofale cauzate de ploile torenţiale în ultimele două săptămâni fac ravagii în mai multe părţi ale ţării.

161 afișări
Imaginea articolului China acordă ajutoare de urgenţă de peste 316 milioane de dolari în urma inundaţiilor devastatoare

Sursa foto: Hepta / Mediafax Foto

Diferite departamente guvernamentale au alocat 2,344 miliarde de yuani (316,4 milioane de dolari), conform calculelor Reuters, diferitelor oraşe şi provincii în ultimele zile pentru a ajuta la eforturile de salvare, planificare şi relocare a celor afectaţi.

Joi, Ministerul Finanţelor şi Ministerul pentru Gestionarea Situaţiilor de Urgenţă au emis 496 de milioane de yuani - cea mai recentă tranşă din fondurile de ajutor în caz de dezastre naturale - pentru provinciile Zhejiang, Anhui, Fujian, Jiangxi, Hubei, Hunan, Guizhou şi Guangdong, precum şi pentru regiunea Guangxi, potrivit CCTV News, citat de Reuters.

Săptămâna trecută, preşedintele Xi Jinping a îndemnat autorităţile să depună toate eforturile pentru a proteja vieţile omeneşti în contextul creşterii numărului de inundaţii şi dezastre naturale.

Zeci de persoane au murit din cauza inundaţiilor sau a alunecărilor de teren provocate de ploi în timpul sezonului anual de inundaţii, sudul Chinei fiind afectat în mod deosebit în acest an.

Ploile torenţiale persistente au forţat autorităţile din toate municipalităţile să intensifice planurile de urgenţă, deoarece râurile umflate ameninţă vieţile a milioane de oameni.

Ploile abundente din oraşele şi zonele din apropierea bazinului râului Yangtze au făcut ca cursurile de apă din jur să atingă niveluri periculoase.

Joi, oficialii din Jiangxi au avertizat că nivelul apei din unele râuri şi lacuri din partea de nord a provinciei a crescut rapid din cauza ploilor abundente şi ar putea provoca inundaţii, în timp ce solul umed din zonele muntoase este saturat, ceea ce ar putea provoca alunecări de teren, potrivit Xinhua news.

În Changsha, capitala provinciei Hunan, se aşteaptă ca râurile Xiang şi Laodao să atingă joi dimineaţă niveluri maxime periculoase, a anunţat presa de stat.

Lunea aceasta, ploile abundente din oraşul din sudul Chinei au transformat drumurile în râuri şi au scufundat pasaje subterane pietonale şi tuneluri de metrou.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici