- Home
- Externe
- (24.04.2023, 09:37)
- Iulian Moşneagu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
China creşte producţia de energie pe bază de cărbune, în ciuda promisiunilor privind reducerea emisiilor
China a aprobat o creştere majoră a producţiei de energie pe bază de cărbune în acest an, acordând prioritate aprovizionării cu energie în detrimentul angajamentului de a reduce emisiile de combustibili fosili, a declarat luni Greenpeace.
Urmărește
323 afișări
Cea de-a doua economie a lumii este cel mai mare emiţător de gaze cu efect de seră care determină schimbările climatice, cum ar fi dioxidul de carbon (CO2), iar angajamentele Chinei în materie de emisii sunt considerate esenţiale pentru a menţine creşterea temperaturii globale cu mult sub două grade Celsius.
Cu toate acestea, creşterea numărului de aprobări pentru centrale electrice pe bază de cărbune a alimentat îngrijorarea că Beijingul va da înapoi în ceea ce priveşte obiectivele sale de a atinge un nivel maxim al emisiilor între 2026 şi 2030 şi de a deveni neutră din punct de vedere al emisiilor de dioxid de carbon până în 2060.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
Guvernele locale din provinciile chineze avide de energie au aprobat cel puţin 20,45 gigawaţi (GW) de energie pe bază de cărbune în primele trei luni ale anului 2023, a declarat Greenpeace.
Această cifră este mai mult decât dublă faţă de cei 8,63 GW raportaţi de Greenpeace pentru aceeaşi perioadă a anului trecut şi mai mare decât cei 18,55 GW care au primit undă verde pentru întregul an 2021.
China s-a bazat pe cărbune pentru aproape 60% din energia electrică anul trecut.
Impulsul pentru mai multe centrale pe cărbune "riscă să provoace dezastre climatice... şi să ne blocheze pe o cale cu emisii ridicate de dioxid de carbon", a declarat Xie Wenwen, activist Greenpeace.
Analiştii Greenpeace au avertizat că investiţiile în mai multe centrale pe bază de combustibili fosili pentru a se pregăti pentru creşterea bruscă a climatizărilor va crea un cerc vicios: creşterea emisiilor de gaze cu efect de seră de la centralele pe cărbune va accelera schimbările climatice, ceea ce va duce la o frecvenţă mai mare a fenomenelor meteorologice extreme, cum ar fi valurile de căldură.
China este, de asemenea, cel mai mare producător de energie regenerabilă din lume şi cel care înregistrează cea mai rapidă creştere.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Fostul general al Ucrainei a declarat că „al treilea război mondial a început oficial”
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Citește și: Schimbare de strategie: Australia va cumpăra rachete cu rază lungă de acţiune pentru apărare
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Putin susține că Rusia a lansat o rachetă balistică asupra Ucrainei ca răspuns la loviturile asupra teritoriului rus cu rachete americane și britanice
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:45
FC Botoşani-FCSB 1-0, în meciul restanţă din etapa a 4-a a Superligii
-
ieri, 22:36