- Home
- Externe
- (24.04.2023, 09:37)
- Iulian Moşneagu
China creşte producţia de energie pe bază de cărbune, în ciuda promisiunilor privind reducerea emisiilor
China a aprobat o creştere majoră a producţiei de energie pe bază de cărbune în acest an, acordând prioritate aprovizionării cu energie în detrimentul angajamentului de a reduce emisiile de combustibili fosili, a declarat luni Greenpeace.
Urmărește
323 afișări
Cea de-a doua economie a lumii este cel mai mare emiţător de gaze cu efect de seră care determină schimbările climatice, cum ar fi dioxidul de carbon (CO2), iar angajamentele Chinei în materie de emisii sunt considerate esenţiale pentru a menţine creşterea temperaturii globale cu mult sub două grade Celsius.
Cu toate acestea, creşterea numărului de aprobări pentru centrale electrice pe bază de cărbune a alimentat îngrijorarea că Beijingul va da înapoi în ceea ce priveşte obiectivele sale de a atinge un nivel maxim al emisiilor între 2026 şi 2030 şi de a deveni neutră din punct de vedere al emisiilor de dioxid de carbon până în 2060.
Guvernele locale din provinciile chineze avide de energie au aprobat cel puţin 20,45 gigawaţi (GW) de energie pe bază de cărbune în primele trei luni ale anului 2023, a declarat Greenpeace.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Crin Antonescu: România nu are extremişti serioşi, ci doar impostori periculoşi
-
Crin Antonescu: Georgescu, o fantomă periculoasă şi un drog ieftin pentru democraţia românească
-
Antonescu: Preşedintele Iohannis nu funcţionează
Această cifră este mai mult decât dublă faţă de cei 8,63 GW raportaţi de Greenpeace pentru aceeaşi perioadă a anului trecut şi mai mare decât cei 18,55 GW care au primit undă verde pentru întregul an 2021.
China s-a bazat pe cărbune pentru aproape 60% din energia electrică anul trecut.
Impulsul pentru mai multe centrale pe cărbune "riscă să provoace dezastre climatice... şi să ne blocheze pe o cale cu emisii ridicate de dioxid de carbon", a declarat Xie Wenwen, activist Greenpeace.
Analiştii Greenpeace au avertizat că investiţiile în mai multe centrale pe bază de combustibili fosili pentru a se pregăti pentru creşterea bruscă a climatizărilor va crea un cerc vicios: creşterea emisiilor de gaze cu efect de seră de la centralele pe cărbune va accelera schimbările climatice, ceea ce va duce la o frecvenţă mai mare a fenomenelor meteorologice extreme, cum ar fi valurile de căldură.
China este, de asemenea, cel mai mare producător de energie regenerabilă din lume şi cel care înregistrează cea mai rapidă creştere.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Melania Trump a atras toate privirile la ceremonia de învestire a Președintelui. George Enache, art director: „E o ținută greu de purtat dacă nu ai atitudinea corespunzătoare”
Citește pe www.zf.ro: Lovitură în plin pentru economia românească: Chinezii de la Haier închid fabrica din judeţul Prahova, un proiect de 70 de milioane de euro unde creaseră peste 1.000 de locuri de muncă. Proiectul a fost inaugurat în 2021
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Citește și: Schimbare de strategie: Australia va cumpăra rachete cu rază lungă de acţiune pentru apărare
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
A doua cea mai mare metropola a lumii riscă să dispară sub ape, iar soarta mega-oraşului atârnă în mâinile unui miliardar
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Survivor România 2025. Când începe noul sezon la Pro TV? „Transfer” de vedete de la Antena 1 direct în show-ul din Republica Dominicană!
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:44
Crin Antonescu: România nu are extremişti serioşi, ci doar impostori periculoşi
-
ieri, 22:37
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1063. Israelul propune transferul de arme ruseşti confiscate în Liban către Ucraina / KNDS din Germania colaborează cu Ucraina pentru reparaţii de echipamente militare / Zelenski vrea să pună capăt războiului „rapid, dar corect şi sigur” în 2025 / Zelenski afirmă că Ucraina lucrează la organizarea unei întâlniri cu Donald Trump