Prima pagină » Știri externe » Oficial nord-coreean: Phenianul îşi doreşte dezvoltarea relaţiilor cu Rusia/ Suntem o putere nucleară şi nimeni nu va îndrăzni să ne agreseze

Oficial nord-coreean: Phenianul îşi doreşte dezvoltarea relaţiilor cu Rusia/ Suntem o putere nucleară şi nimeni nu va îndrăzni să ne agreseze

Kim Hyun Joong, ambasadorul Coreei de Nord la Moscova, a afirmat, marţi, că Phenianul apreciază relaţiile de prietenie cu Rusia şi că liderii nord-coreeni îşi doresc să dezvolte această relaţie, adăugând că ţara sa a devenit o putere nucleară care nu poate fi ameninţată de alte state, potrivit Tass.
Oficial nord-coreean: Phenianul îşi doreşte dezvoltarea relaţiilor cu Rusia/ Suntem o putere nucleară şi nimeni nu va îndrăzni să ne agreseze

”Partidul şi Guvernul nostru tratează cu grijă relaţiile tradiţionale de prietenie cu Rusia şi au stabilit ca obiectiv dezvoltarea acestei relaţii”, a afirmat ambasadorul nord-coreean.

”Coreea de Nord a devenit o putere nucleară şi niciun duşman nu va îndrăzni să o agreseze. Sub conducerea înţeleaptă a lui Kim Jong-un putem observa mari realizări în construirea unui stat socialist. Astăzi, nicio forţă nu poate să ne oprească dezvoltarea. Situaţia din Peninsula Coreea a fost adusă pe picior de război de către Statele Unite. (…) Testarea unei bombe termonucleare este un proces normal şi esenţial pentru dezvoltarea potenţialului economic şi nuclear al Coreei de Nord”, a continuat Kim Hyun Joong.

De cealaltă parte, Oleg Burmistrov, diplomat rus de carieră, i-a transmis ambasadorului nord-coreean că Rusia vrea ca Phenianul să dea dovadă de înţelepciune şi să fie pregătit pentru a soluţiona criza din Peninsula Coreea prin mijloace politice şi diplomatice.

”Rusia este pregătită să dezvolte dialogul cu Coreea de Nord pentru soluţionarea problemelor din Peninsula Coreea şi pentru normalizarea situaţiei din nord-estul Asiei”, a afirmat Oleg Burmistrov.

Consiliul de Securitate al ONU a adoptat, marţi, în unanimitate rezoluţia înaintată de Statele Unite care prevede impunerea de noi sancţiuni împotriva Coreei de Nord, la o săptămână după ce regimul de la Phenian a efectuat cel de al şaselea test nuclear. Atât Rusia, cât şi China, membri permanenţi ai Consiliului de Securitate al ONU, au votat în favoarea noilor sancţiuni, însă, la cererea Moscovei şi Beijingului, Statele Unite au eliminat câteva măsuri dure pe care le anunţaseră săptămâna trecută, inclusiv cea privind embargoul complet pentru petrol.