- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Comisia Europeană doreşte primele achiziţii comune de gaze până în vară
Vicepreşedintele Comisiei Europene, Maros Sefcovic, a declarat luni că obiectivul Comisiei Europene este ca ţările UE să înceapă să cumpere în comun gaze "cu mult înainte de vară", în încercarea de a ajuta ţările să îşi refacă stocurile şi să evite o criză de aprovizionare iarna viitoare.
Comisia Europeană doreşte primele achiziţii comune de gaze până în vară
În urma unei prime reuniuni a reprezentanţilor ţărilor din Uniunea Europeană pentru a coordona achiziţiile planificate, Sefcovic a declarat că a îndemnat statele membre să se angajeze rapid cu actorii de pe piaţa din ţările lor pentru a estima volumele de gaz pe care le vor cumpăra în comun, scrie Reuters.
Sefcovic a cerut industriei să confirme dacă firmele sunt interesate să se alăture sistemului UE de cumpărare în comun a gazelor, care, speră Comisia, va ajuta Europa să îşi umple din nou depozitele de stocare şi să negocieze preţuri mai mici prin utilizarea puterii colective de cumpărare a ţărilor.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ce înseamnă să fii președinte? Alexander Lukașenko spune că este treaba unui bărbat: „Doamne ferește să fie aleasă o femeie în Belarus”
-
Liderul nord-coreean Kim Jong Un ordonă producerea în masă a dronelor explozive
-
Războiul din Ucraina, ziua 996. Zelenski: Zece puncte ale planului intern de rezilienţă vor fi prezentate săptămâna viitoare / Noi sancţiuni împotriva Rusiei din partea UE / Biden, presat de Europa pentru a spori sprijinul pentru Ucraina înainte de încheierea mandatului
-
Guvernatorul Băncii Angliei îndeamnă la reconstruirea relaţiilor cu UE: Brexitul a subminat economia
"Lucrăm după un program strâns pentru a ne pregăti la timp pentru iarna următoare şi pentru sezonul de reumplere a depozitelor de stocare", a spus el într-o declaraţie.
Unii oficiali UE au declarat că anumite mari companii energetice şi-au exprimat reticenţa de a se alătura, deoarece îşi pot negocia propriile oferte de gaze şi se îndoiesc că sistemul UE va genera preţuri mai mici.
Comisia intenţionează să publice cantitatea de gaze pe care ţările europene intenţionează să o cumpere în comun la începutul primăverii, pentru a atrage oferte din partea furnizorilor.
Ţările UE trebuie să se asigure că societăţile lor locale participă la agregarea cererii de gaz cu volume echivalente cu 15% din gazul necesar pentru a umple instalaţiile de stocare ale ţării respective la 90% din capacitate.
La nivelul UE, cerinţa de 15% se ridică la aproximativ 13,5 miliarde de metri cubi de gaze - o fărâmă din totalul importurilor de gaze ale blocului, care se ridicau la 338 de miliarde de metri cubi în 2021, potrivit datelor Eurostat.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 10:58
Banca Naţională a României lansează monede comemorative dedicate Bisericii Stavropoleos
-
astăzi, 10:47
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 996. Zelenski: Zece puncte ale planului intern de rezilienţă vor fi prezentate săptămâna viitoare / Noi sancţiuni împotriva Rusiei din partea UE / Biden, presat de Europa pentru a spori sprijinul pentru Ucraina înainte de încheierea mandatului