Companiile Leonardo din Italia şi Rheinmetall din Germania vor să construiască cel mai puternic tanc din lume

O companie mixtă între Leonardo din Italia şi Rheinmetall din Germania pentru a construi tancuri pentru armata italiană va deschide noi pieţe de peste mări şi va deschide calea pentru o mai mare consolidare în sectorul armamentului din Europa, potrivit directorilor executivi ai celor două grupuri.

Urmărește
27294 afișări
Imaginea articolului Companiile Leonardo din Italia şi Rheinmetall din Germania vor să construiască cel mai puternic tanc din lume

Companiile Leonardo din Italia şi Rheinmetall din Germania vor să construiască cel mai puternic tanc din lume

"Scopul este de a crea o nouă generaţie de vehicule care să fie superioare concurenţilor în ceea ce priveşte caracteristicile lor tehnice", a declarat directorul general al Leonardo, Roberto Cingolani, într-un interviu acordat Financial Times.

Dacă tancul va avea performanţe bune, "ne va deschide noi pieţe globale pe care nu am fi putut concura ca companii de sine stătătoare", a spus el.

Anunţul vine după ce luna trecută antreprenorul italian a declarat că negocierile de colaborare cu întreprinderea franco-germană de tancuri KNDS, o alianţă între Nexter din Franţa şi Krauss-Maffei Wegmann din Germania, au eşuat.

Colaborarea în sectorul apărării în Europa este împiedicată adesea de dezacordurile dintre guverne cu privire la modul de asigurare a suveranităţii naţionale şi a unei repartizări egale a sarcinilor.

Cu toate acestea, Cingolani şi-a exprimat încrederea în parteneriatul italo-german. "O platformă ca aceasta are şanse bune de a fi competitivă pentru tancul de luptă principal european", a spus el.

În cadrul societăţii mixte 50:50 prezentate săptămâna aceasta, Leonardo şi Rheinmetall vor fi contractorul principal pentru dezvoltarea tancului principal de luptă şi a vehiculelor blindate de luptă pentru infanterie ale Italiei, bazate pe modelele Panther, respectiv Lynx ale companiei germane.

Leonardo va juca un rol-cheie în construcţie, în special în ceea ce priveşte sistemele electronice şi turelele tancurilor.

Decizia Italiei din acest an de a aloca aproximativ 20 de miliarde de euro pe o perioadă de 15 ani pentru reînnoirea vehiculelor blindate ale ţării a contribuit la stimularea discuţiilor de colaborare între contractori.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici