- Home
- Externe
- IERUSALIM, (20.11.2012, 17:32)
- Mihai Draghici
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
CONFLICTUL dintre Israel şi Hamas, un test pentru "IRON DOME". Cum funcţionează sistemul antirachetă israelian - VIDEO
Conflictul armat dintre Israel şi mişcarea Hamas reprezintă un test pentru sistemul antirachetă israelian "Iron Dome", care are rolul de a proteja teritoriul israelian, în special marile oraşe, de obuze şi rachete cu rază scurtă de acţiune.
Urmărește
2959 afișări
Conflictul dintre Israel şi Hamas, un test pentru "Iron Dome". Cum funcţionează sistemul antirachetă israelian (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
În cursul actualului conflict cu mişcarea Hamas, din Fâşia Gaza au fost lansate aproximativ 900 de rachete, sistemul "Iron Dome" interceptând aproape 300, potrivit CNN.
Israelul a început să dezvolte sistemul "Iron Dome" în 2007, cu finanţare masivă din Statele Unite, prima baterie mobilă de interceptare fiind instalată în sudul Israelului în 2011.
Conform Forţelor Aeriene israeliene, rata medie de interceptare a sistemului antirachetă este de 70 la sută, în timpul actualei Operaţiuni "Pilon de Apărare" fiind de 85 la sută.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Le-am dat-o în vot! Tu ce faci?
-
Vîlceanu: PNL trebuie să-şi schimbe conducerea toată şi trebuie să plece de la guvernare imediat
-
Nicuşor Dan, uimit de rezultatul alegerilor: Vreau să înţeleg mecanismul
-
Lasconi: Promit că voi da totul pentru a mă ridica la aşteptările voastre
Dezvoltat de compania israeliană Rafael Advanced Defense Systems, sistemul "Iron Dome" dispune de tehnologie de ultimă generaţie, chiar inovatoare, putând face faţă simultan unor ameninţări multiple, în orice condiţii meteo.
"Radarul detectează lansarea unei rachete şi transmite informaţii Centrului de control, care calculează instantaneu traiectoria proiectilului. Dacă locaţia spre care se îndreaptă o rachetă justifică interceptarea, o rachetă este lansată de la sol. Încărcătura rachetei de interceptare explodează în imediata apropiere a rachetei ofensive, distrugând-o", explică armata israeliană.
O baterie mobilă a sistemului "Iron Dome" costă 50 de milioane de dolari, în timp ce o rachetă de interceptare are valoarea de 62.000 de dolari, sistemul fiind unul costisitor în contextul în care rachetele lansate din Fâşia Gaza sunt foarte ieftine. Israelul a instalat până în momentul de faţă cinci baterii mobile antirachetă, însă, pentru protejarea în întregime a teritoriului statului evreu, vor fi amplasate 13 baterii antirachetă.
Citeşte şi:
Ce este Mişcarea Hamas: Populară în Fâşia Gaza dar considerată organizaţie teroristă în Occident
Administraţia Barack Obama a oferit 70 de milioane de dolari pentru dezvoltarea sistemului "Iron Dome". "Eliminarea capacităţii de atingere a obiectivelor strategice va forţa mişcarea Hamas să reanalizeze eficienţa achiziţionării rachetelor folosite până acum", explică, pentru CNN, fostul ambasador israelian în SUA, Dore Gold.
"Sistemul Iron Dome s-a dovedit foarte eficient şi vom continua extinderea în următoarea perioadă", a dat asigurări premierul Benjamin Netanyahu.
Datorită performanţelor, sistemul "Iron Dome" este dorit de numeroase ţări, între care Statele Unite, Coreea de Sud şi state europene.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Cine este Călin Georgescu? Portretul făcut de Reuters pentru candidatul la alegerile din România: „Un critic NATO. Poziție pro-rusă”
Citește pe www.zf.ro: Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Iuliana Pepene, una dintre cele mai frumoase prezentatoare de știri, e iar singură!
PROSPORT.RO
Curs valutar BNR 25 noiembrie 2024. Cât costă 1 euro, după ce Călin Georgescu a câștigat primul tur al alegerilor
CANCAN.RO
„LEGIONAR” – cel mai căutat cuvânt pe dexonline după primul tur al alegerilor prezidențiale. De ce au votat românii un candidat pro-rus
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 14:49
-
astăzi, 14:47
Numărul cabinetelor medicale de familie din rural este cu 51% mai mic decât în mediul urban