Controversatul raport Matic. Reacţie vehementă din partea lui Cristian Terheş care afirma că se dă dreptul „bărbaţilor să poată naşte”

  • Parlamentari şi eurodeputaţi români spun că adoptarea Raportului e ceva şocant
  • Unul dintre primii europarlamentari care a comentat votul a fost Cristian Terheş
  • Raportul Matic: fiecare persoană are dreptul de a lua propriile decizii legate de propriul corp
  • A fost votat cu 378 de voturi pentru, 255 împotriva şi 42 de abţineri
  • Raportul a provocat o serie de reacţii în online
Urmărește
8439 afișări
Imaginea articolului Controversatul raport Matic. Reacţie vehementă din partea lui Cristian Terheş care afirma că se dă dreptul „bărbaţilor să poată naşte”

Raportul Matic creează controverse. Cristian Terheş a venit cu o reacţie puternică şi fake news că se dreptul „bărbaţilor să poată naşte”

Decizia Parlamentului European de a aproba raportul care prevede protejarea sănătăţii, a drepturilor sexuale şi de reproducere a femeilor
a stârnit tot felul de reacţii în rândul politicienilor români.
 
A fost o bătălie, într-un final 378 de voturi „pentru”, 255 de voturi „împotrivă” şi 32 de abţineri.  Europarlamentarii români (PSD, PNL, UDMR şi PMP) au votat împotrivă, mai puţin USR Plus care au fost pentru adoptarea Raportului Matic.
 
Unii europarlamentari români au distribuit vineri, pe reţelele sociale, un fake news despre cum ”bărbaţii pot naşte”. Cu o reacţie puternică a venit Cristian Terheş, europarlamentar român, înscris în PNŢCD, dar votat în Parlamentul European pe listele PSD. 
.
El spune că Uniunea Europeană a ajuns de ”râsul curcilor”.
 
„Raportul susţine, de asemenea, că bărbaţii pot să nască şi ar trebui, citez, ”să beneficieze de măsuri privind naşterea şi îngrijiri legate de naştere. Punct. Susţinerea unei asemenea afirmaţii face Uniunea Europeană să fie de ”râsul curcilor” în jurul lumii.”, a scris Terheş pe Facebook. 
 
Europarlamentarul, membru al grupului Conservatorilor şi Reformiştilor Europeni, spune că raportul vine cu schimbări care ar trebui decise la nivel naţional, fără a fi condiţionate de Uniune.
 
Acest raport vrea o schimbare o mentalului colectiv, spune el.
 
„Respectivul raport face vorbire de nişte modficări, efectiv modifică, definiţia unor cuvinte pe care le-am caracterizat într-un anumit fel de mii de ani şi mă refer la cuvântul ”bărbat” şi ”femeie”. Precedentul creat de acest raport va fi promovarea acestei culturi a morţii prin avort dar inclusiv şi prin eutanasiere şi sinucidere asistată.”, a mai spus eurodeputatul PNŢCD. 
 
În tabăra opusă îl avem pe Nicu Ştefănuţă, care a votat pentru raportul Matic. Într-o postare pe Facebook, acesta spune că a votat pentru femei şi dreptul lor de a decide asupra propriului corp.
 
„Voi credeţi cumva că decizia unui avort este una uşoară? Că o femeie care trece prin asta nu este devastată în interior pentru ani buni? Pentru ele am votat raportul Matic. Semnează un bărbat ‘gravid’ de responsabilitate”, a scris, în replică Nicu Ştefănuţă, europarlamentar USR PLUS. 
 
Raportul Matic pentru sănătatea sexuală şi de reproducere garantată în Uniunea Europeană stabileşte că Parlamentul European trebuie să facă mai multe şi pe viitor. Cum ar fi să adopte raporturi separate pe lucruri mai nuanţate cum ar fi mama surogat.

De asemenea, raportul pune mare accent pe serviciile de îngrijire legate de naştere care trebuie să fie non-discriminatorii legate de orientarea sexuală, sau de schimbarea de sex. 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici