Coreea de Nord a efectuat un nou test cu o rachetă hipersonică

  • O nouă lansare de rachete a fost detectată miercuri în Coreea de Nord.
  • Presa de stat spune că racheta şi-a îndeplinit scopul, lovind cu succes ţinta stabilită.
  • În urma testelor efectuate, statul condus de Kim Jong-un se alătură concurenţei dintre marile puteri militare ale lumii în ceea ce priveşte producerea de arme avansate.
Urmărește
1071 afișări
Imaginea articolului Coreea de Nord a efectuat un nou test cu o rachetă hipersonică

Mediafax Foto

Coreea de Nord a lansat în această săptămână o rachetă hipersonică care a atins cu succes o ţintă, a informat joi, 6 ianuarie, agenţia de presă de stat KCNA.

Lansarea de miercuri a fost detectată de mai multe armate din regiune, atrăgând critici din partea guvernelor din Statele Unite ale Americii, Coreea de Sud şi Japonia.

Coreea de Nord a testat pentru prima dată o rachetă hipersonică în luna septembrie, alăturându-se unei curse conduse de marile puteri militare ale lumii în ceea ce priveşte producerea de arme avansate.

Armele hipersonice zboară de obicei către ţinte la altitudini mai mici decât rachetele balistice şi pot atinge o viteză de peste cinci ori mai mare decât viteza sunetului (aproximativ 6.200 km pe oră). Totuşi, cea mai importantă caracteristică a acestora este manevrabilitatea.

Racheta lansată miercuri şi-a demonstrat capacitatea de a combina „zborul cu alunecare în mai multe etape cu o manevră laterală puternică”, a spus KCNA, citat de Reuters.

„Succesele în lansările de testare din sectorul rachetelor hipersonice au o semnificaţie strategică prin faptul că grăbesc modernizarea forţei armate a statului”, se arată în raportul KCNA.

Deşi nu au testat bombe nucleare sau rachete balistice intercontinentale cu rază lungă de acţiune (ICBM), în ultimii ani Coreea de Nord a dezvoltat şi lansat o gamă de rachete şi focoase uşor manevrabile, probabil menite să depăşească apărarea antirachetă a unor ţări precum Coreea de Sud şi SUA, au spus analiştii.

„Impresia mea este că nord-coreenii au identificat planoarele hipersonice ca fiind un mijloc calitativ şi potenţial util pentru a face faţă apărării antirachetă”, a declarat Ankit Panda, membru senior la Carnegie Endowment for International Peace.

Rachetele hipersonice sunt considerate a fi următoarea generaţie de arme care urmăresc să „fure” adversarilor timpul de reacţie în caz de atac.

Luna trecută, Statele Unite au finalizat construcţia unui radar masiv în valoare de 1,5 miliarde de dolari, despre care se spune că poate urmări rachete balistice, precum şi arme hipersonice din ţări precum Coreea de Nord.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici