Costurile generate de calamităţi naturale ar putea ajunge în SUA la cel puţin 360 de miliarde dolari/an, adică la jumătate din creşterea economică anuală a Statelor Unite

Pierderile cauzate de furtuni, uragane, inundaţii, secete şi incendii de vegetaţie ar putea ajunge în Statele Unite la cel puţin 360 de miliarde de dolari pe an în următorul deceniu, cifră ce reprezintă aproximativ jumătate din creşterea economică anuală a SUA, potrivit unei organizaţii ecologiste.

Urmărește
630 afișări
Imaginea articolului Costurile generate de calamităţi naturale ar putea ajunge în SUA la cel puţin 360 de miliarde dolari/an, adică la jumătate din creşterea economică anuală a Statelor Unite

Organizaţie ecologistă: Costurile generate de calamităţi naturale ar putea ajunge în SUA la peste 360 de miliarde de dolari pe an

Unele fenomene naturale extreme, precum uraganele Harvey, Irma, Maria, ar putea deveni mai distrugătoare sau mult mai frecvente în urma schimbărilor climatice, avertizează organizaţia Universal Ecological Fund, într-un raport publicat miercuri, informează site-ul postului France 24.

"Utilizarea combustibililor fosili are un preţ gigantic pe care economia americană nu şi-l poate permite ori suporta", a declarat Robert Watson, fost preşedinte al Grupului interguvernamental privind schimbările climatice, un organism internaţional care reuneşte principalii experţi mondiali în ştiinţe atmosferice.

Raportul organizaţiei, intitulat "The Economic Case for Climate Action in the United States", indică faptul că fenomenele naturale extreme au generat costuri de aproximativ 240 miliarde de dolari în anul 2017, fără ca acest bilanţ să includă pierderile produse de uraganele Harvey, Irma, Maria.

"Se preconizează că, în următorul deceniu, pierderile economice şi costurile cu sănătatea vor atinge cel puţin 360 de miliarde de dolari pe an, egal cu 55% din creşterea economică estimată a SUA", se arată în raport.

"Ne putem aştepta ca evenimentele meteorologice extreme şi costurile, pierderile economice asociate cu ele să continue să crească dacă nu reducem în mod dramatic emisiile de gaze de seră", a declarat James McCarthy, profesor de oceanografie la Universitatea Harvard şi coautor al raportului.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici