- Home
- Externe
- SEUL, COREEA DE SUD, (06.01.2016, 10:40)
- Valentin Vidu - Mediafax
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
CRONOLOGIE: Testele nucleare şi balistice efectuate de Coreea de Nord începând din 1998
Phenianul a anunţat că a testat miercuri cu succes o bombă cu hidrogen, relatează DPA, care prezintă testele atomice şi balistice efectuate de către Coreea de Nord şi sancţiunile care i-au fost impuse din această cauză, începând din 1998 şi până în prezent.
Urmărește
2084 afișări
CRONOLOGIE: Testele nucleare şi balistice efectuate de Coreea de Nord începând din 1998
- 31 august 1998: Coreea de Nord lansează o rachetă cu rază medie de acţiune - Taepodong-1 - care eşuează să plaseze un satelit pe orbită.
- 4 iulie 2006: Phenianul lansează o rachetă mai avansată - Taepodong-2 -, însă testul se încheie cu un eşec.
- 9 octombrie 2006: Nordul efectuează primul test atomic.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cum te menții în formă de sărbători? Antrenor de fitness: „Dacă mâncăm cumpătat, nu o să dezvoltăm probleme, nu o să ne îngrășăm”
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
- 14 octombrie 2006: Consiliul de Securitate al ONU impune, în unanimitate, sancţiuni comericale şi interzice Phenianului să importe tehnologie în domeniul balistic, în urma testului nuclear.
Citeşte şi: Coreea de Nord anunţă că a testat cu succes o BOMBĂ cu hidrogen. Reacţia ONU, a Japoniei şi a SUA - VIDEO
- 5 aprilie 2009: Coreea de Nord lansează racheta Unha-2 şi afirmă că a plasat un satelit pe orbită, însă experţii anunţă că nu au detectat niciun satelit.
- 25 mai 2009: Phenianul efectuează al doilea test nuclear.
- 12 iunie 2009: Consiliul de Securitate al ONU adoptă în unanimitate sancţiuni şi mai dure, inclusiv interceptarea vaselor nord-coreene.
- 13 aprilie 2012: Coreea de Nord lansează racheta Unha-3, cu rază lungă de acţiune, care explodează la câteva minute după lansare.
- 12 decembrie 2012: Phenianul anunţă că a lansat cu succes o rachetă de tip Unha-3, care a plasat un satelit pe orbită.
- 22 ianuarie 2013: Consiliul de Securitate al ONU condamnă ultima lansare şi extinde sancţiunile - care constau în blocarea activelor şi restricţii de călătorie - impuse unor organizaţii şi cetăţeni nord-coreeni.
- 12 februarie 2013: Coreea de Nord pare că a efectuat al trilea test atomic, potrivit unor date seismice. Phenianul afirmă că a folosit un dispozitiv nuclear miniaturizat, însă nu este detectată nicio radiaţie.
- 28 noiembrie 2013: O intensificare a activităţii la instalaţia nord-coreeană Yongbyon determină observatori internaţionali să suspecteze faptul că regimul reia producţia de material fisibil.
- 26 martie 2014: Phenianul lansează două rachete balistice - care zboară aproximativ 650 de kilometri şi ating viteza Mach 7 - după care cad în mare, în estul Peninsulei coreene.
- 8 octombrie 2014: Instalaţia nucleară nord-coreeană Punggye-ri îşi încetează activitatea, anunţă agenţii de informaţii, declanşând speculaţii cu privire la iminenţa efectuării celui de-al patrulea test nuclear, însă nu este raportată nicio detonare.
- 15 septembrie 2015: Phenianul anunţă că a reluat operaţiunile la reactorul nuclear din instalaţia de la Yongbyon, în urma unor "inovaţii" în acest complex.
Citeşte şi: Consiliul de Securitate al ONU se întâlneşte de urgenţă după ce Phenianul a anunţat un test nuclear
- 6 ianuarie 2016: Coreea de Nord afirmă că a testat cu succes o bombă cu hidrogen - al patrulea test nord-coreean al unui dispozitiv atomic.
PUTERILE NUCLEARE
În afară de cele cinci puteri nucleare recunoscute în mod oficial - şi anume Statele Unite, Rusia, Marea Britanie, Franţa şi China - alte patru ţări ar deţine armament nuclear - şi anume India, Pakistanul, Israelul şi Coreea de Nord.
În prezent, în lume există aproximativ 15.700 de focoase nucleare, dintre care aproximativ 4.000 sunt operaţionale, potrivit Federaţiei oamenilor de ştiinţă americani (FAS), .
Aproximativ 1.800 dintre focoasele americane şi ruse se află în stare de alertă, ceea ce înseamnă că pot fi folosite într-un termen scurt de timp.
Citește pe alephnews.ro: PSD, PNL și UDMR își împart ministerele. Cine conduce România?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Blake Lively a depus o plângere legală împotriva lui Justin Baldoni. Actorul este acuzat de hărțuire sexuală și de orchestrarea unei campanii de defăimare împotriva ei
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe