Crucea Roşie a suspendat operaţiunile din Dnipro în urma atacului care i-a ucis angajaţii

Un purtător de cuvânt al delegaţiei ucrainene a Comitetului Internaţional al Crucii Roşii a declarat că organizaţia a suspendat operaţiunile la biroul său din Dnipro, după ce trei dintre angajaţii săi au fost ucişi într-un atac pe 12 septembrie, relatează The Kyiv Independent.

Urmărește
931 afișări
Imaginea articolului Crucea Roşie a suspendat operaţiunile din Dnipro în urma atacului care i-a ucis angajaţii

Crucea Roşie a suspendat operaţiunile din Dnipro în urma atacului care i-a ucis angajaţii

Forţele ruse au atacat satul Viroliubivka, de lângă Kostiantynivka, lovind teritoriul întreprinderii, a declarat guvernatorul regiunii Doneţk, Vadym Filashkin.

Atacul a distrus un camion cu ajutor umanitar şi o maşină, ucigând trei angajaţi ai misiunii Comitetului Internaţional al Crucii Roşii şi rănind alţi doi.

„Pentru moment, biroul nostru din Dnipro şi-a suspendat operaţiunile pentru o perioadă de timp”, a declarat purtătorul de cuvânt Oleksandr Vlasenko după atac. Vlasenko nu a precizat când se preconizează redeschiderea biroului.

Deşi atacul nu a vizat biroul, atacurile regulate ale Rusiei asupra regiunii au continuat să reprezinte un risc serios pentru angajaţii Crucii Roşii staţionaţi de-a lungul liniei frontului.

Într-o declaraţie, Crucea Roşie a afirmat că echipa sa se pregătea să distribuie locuitorilor lemne de foc şi brichete de combustibil la nord de Doneţk atunci când a avut loc atacul.

Dacă angajaţii ar fi distribuit în mod activ materialele atunci când a avut loc atacul, „ar fi putut exista mult mai multe victime”, a declarat Vlasenko.

Crucea Roşie nu a dat vina pe Rusia pentru atac, Vlasenko adăugând că organizaţia „nu ştie exact” cine a comis atacul.

Ca răspuns la ezitarea Crucii Roşii de a da vina direct pe Rusia, preşedintele Volodimir Zelenski a declarat că a fost „dezamăgitor să vedem că Crucea Roşie, în comunicarea sa oficială, se teme să spună chiar că a fost un atac rusesc”.

„Aceasta este viaţa noastră, dar este faţa lor. Şi acesta nu este doar adevărul - este o lovitură rusească - este teroare rusească”, a adăugat Zelensky.

Rusia a atacat în mod regulat regiunile situate pe frontul de est al Ucrainei cu rachete, bombe ghidate şi drone.

Pe 12 septembrie, forţele ruse au atacat comunitatea Kostiantynivka din regiunea Doneţk şi satul Borova din regiunea Harkov, omorând cinci persoane şi rănind cel puţin nouă, au raportat autorităţile locale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici