Cursă de urmărire pe străzile din Paris pentru prinderea unui diplomat

Ambasadorul elveţian la OCDE a fost arestat în noaptea de duminică spre luni, după ce a declanşat o cursă de urmărire pe străzile Parisului în timp ce se afla în stare de ebrietate, a declarat marţi o sursă din cadrul poliţiei.

Urmărește
267 afișări
Imaginea articolului Cursă de urmărire pe străzile din Paris pentru prinderea unui diplomat

Cursă de urmărire pe străzile din Paris pentru prinderea unui diplomat (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Poliţiştii procedau duminică, spre miezul nopţii, la controale cu privire la viteza în trafic în centrul Parisului, în momentul în care un automobil marca Mercedes cu numere de înamtriculare diplomatice rula cu viteză. Poliţiştii au vrut să oprească maşina, însă şoferul a refuzat să oprească, a declarat această sursă.

După ce au reuşit să îl ajungă din urmă, câteva străzi mai departe, şoferul a accelerat spre funcţionari, unul dintre ei trăgând în pneurile automobilului. Cu pneurile sparte, diplomatul şi-a continuat cursa, fiind oprit câteva minute mai târziu.

Interceptat, diplomatul a pezentat cartea de identitate poliţiştilor şi a invocat imunitatea diplomatică, însă nu avea la el documente oficiale pentru a-şi susţine afirmaţiile. El a fost supus, ulterior, unui test de alcoolemie, care a relevat că şoferul se afla în stare de ebrietate, tot potrivit sursei citate.

El a fost condus la un comisariat, pentru ca poliţiştii să îi poată verifica identitatea. Ambasada Elveţiei şi Ministerul Afacerilor Externe au confirmat calitatea acestuia de ambasador pe lângă Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE), iar diplomatul a fost eliberat.

Justiţia franceză are posibilitatea să denunţe faptele în Elveţia.

Contactată de AFP, Delegaţia elveţiană la OCDE a refuzat să comenteze.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici