„Democraţia trebuie apărată”. Joe Biden, în lacrimi, a rostit discursul de rămas bun

  • Preşedintele SUA, Joe Biden, a rostit discursul de rămas bun la Convenţia Naţională Democrată.
  • El a fost primit cu ovaţii, aplauze şi scandări ceea ce l-a determinat să-şi şteargă lacrimile cu o batistă.
  • Democraţia trebuie apărată, a fost mesajul principal al preşedintelui.
Urmărește
1122 afișări
Imaginea articolului „Democraţia trebuie apărată”. Joe Biden, în lacrimi, a rostit discursul de rămas bun

Biden şi fiica lui, Ashley

Mulţimea din sala din Chicago l-a primit cu mesajul „we love Joe”. El le-a mulţumit spectatorilor, familiei şi echipei sale.

„Sunteţi gata să votaţi pentru libertate? Sunteţi gata să votaţi pentru democraţie şi pentru America? Sunteţi gata să-i alegeţi pe Kamala Harris şi Tim Walz? Democraţia a învins, democraţia a dat rezultate şi acum democraţia trebuie apărată”, a spus Biden.

El a adăugat că SUA se află într-un punct de cotitură, iar decizia luată la alegeri va determina soarta naţiunii şi a lumii pentru „deceniile viitoare”.

Reamintindu-şi momentul în care a decis să candideze la preşedinţie, el a dezvăluit faptul că revoltele din Charlottesville din 2017 l-au inspirat.

El a continut să discute despre funcţia sa, spunând, că sub conducerea sa, americanii au văzut „cei mai extraordinari patru ani de progres vreodată”. Joe Biden a mai vorbit despre gestionarea pandemiei de COVID, despre femei, migraţie, arme de foc, rolul femeii în societate, relaţiile externe cu China şi Rusia, războaiele din Ucraina şi Gaza. În timpul discursului l-a atacat dur pe contracandidatul republican Donald Trump şi a îndemnat mulţimea să o sprijine pe Kamala Harris.

„Îmi iubesc ţara, trebuie să mergeţi la vot, trebuie să-l învingem pe Donald Trump. Trebuie să-i alegem pe Kamala şi Tim”, a mai spus Biden în ovaţiile mulţimii.

Anterior au ţinut discursuri mai mulţi lideri importanţi ai Partidului Democrat. Chiar şi Kamala Harris şi-a făcut o apariţie surpriză pe scenă.

„Aceasta va fi o săptămână grozavă şi vreau să o încep prin sărbătorirea incredibilului nostru preşedinte Joe Biden”, a spus ea.

Ea s-a adresat preşedintelui, dar şi oamenilor.

„Să luptăm pentru ideile care ne sunt dragi şi să ne amintim mereu când luptăm, câştigăm. Dumnezeu să binecuvânteze Statele Unite ale Americii”, a încheiat Kamala Harris care va ţine zilele următoare discursul principal pe scena convenţiei.

Convenţia Naţională a Partidului Democrat a început luni la Chicago şi va ţine până joi. În cadrul întâlnirii va fi oficializată candidatura vicepreşedintei Kamala Harris pentru alegerile prezidenţiale din 5 noiembrie.

Discursuri mult aşteptate vor ţine şi soţii Obama, Michelle şi Barack, aceştia fiind foarte populari în rândul publicului american. Bineînţeles, cele mai aşteptate sunt discursurile celor doi candidaţi, Kamala Harris pentru funcţia de preşedinte al SUA, şi Tim Walz pentru poziţia de vicepreşedinte. Experţii aşteaptă de la discursul lui Harris clarificări privind strategiile economice în condiţiile în care afirmaţiile anterioare au stârnit polemici.

Protestele faţă de războiul din Gaza reprezintă un moment neprevăzut de organizatori. Protestatarii s-au strâns la Chicago şi vor sta în timpul zilelor în care se desfăşoară convenţia. Ei au pe agendă, pe lângă criza din Gaza, alte probleme sociale din SUA. Autorităţile au luat măsuri şi anunţă că sunt pregătite pentru proteste de amploare.

Un element surpriză al convenţie este reprezentat de prezenţa unor vedete. În fiecare zi a Convenţiei Democrate gazda va fi o celebritate, dar în alte momente ar putea să-şi facă apariţia şi alte vedete din muzică, film şi sport. Speculaţiile arată că Beyonce sau Taylor Swift ar putea să apară la eveniment, arătându-şi astfel susţinerea pentru candidaţii democraţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici