- Home
- Externe
- BERLIN, (01.04.2016, 22:07)
- Mihai Draghici
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Deputat german: Statele Unite vor menţinerea tensiunilor cu Rusia şi au "vasali docili" precum România
Statele Unite încearcă să creeze impresia unei ameninţări din partea Rusiei pentru suplimentarea prezenţei militare în Europa de Est şi pentru menţinerea tensiunilor, iar în acest sens au nevoie de "vasali docili" precum România şi alte ţări, acuză un deputat german într-un interviu acordat Sputnik.
Urmărește
13285 afișări
Deputat german: SUA vor menţinerea tensiunilor cu Rusia şi au "vasali docili" precum România (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)
Statele Unite încearcă să creeze impresia unei ameninţări din partea Rusiei pentru suplimentarea prezenţei militare în Europa de Est şi pentru menţinerea tensiunilor, iar în acest sens au nevoie de "vasali docili" precum România şi alte ţări, acuză un deputat german într-un interviu acordat agenţiei Sputnik.
Statele Unite încearcă să creeze impresia unei "ameninţări" din partea Rusiei pentru a putea suplimenta prezenţa militară în Europa, acuză Alexander Neu, un deputat german de extremă-stânga, într-un interviu acordat agenţiei ruse Sputnik, atribuind Washingtonului practici specifice Războiului Rece.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
"Ţinând cont de informaţiile publicate în presă, o suplimentare a efectivelor americane în Europa este prevăzută în anul 2017. Dacă Rusia ar fi cu adevărat atât de agresivă, mă întreb de ce Statele Unite adoptă atât de târziu astfel de acţiuni. În cazul în care imensa ameninţare reprezentată de Rusia există real, aşa cum încearcă Statele Unite să ne convingă, suplimentarea trupelor ar trebui să aibă loc mult mai devreme. Această contradicţie arată că nu este vorba de o ameninţare a Rusiei, ci că Statele Unite încearcă să creeze o ameninţare imaginară şi să consolideze rusofobia în Europa", afirmă Alexander Neu, membru al formaţiunii de extremă-stânga Die Linke şi membru al Bundestagului, Camera inferioară a Parlamentului german.
"Poziţia Pentagonului privind necesitatea suplimentării efectivelor în Europa de Est din cauza comportamentului agresiv al Rusiei reaminteşte de perioada Războiului Rece", a adăugat parlamentarul german.
"Este evident că Statele Unite încearcă să menţină tensiunile în Europa Centrală şi de Est. Am impresia că încearcă să ţină Rusia la distanţă pentru că această ţară nu vrea să accepte viziunea lumii occidentale. De asemenea, SUA încearcă să menţină Rusia în stare de conflict permanent, la un nivel cu puţin sub cel al războiului. În acest scop, sunt necesari vasali docili. Şi ei există. În cazul Poloniei şi ţărilor baltice, acest lucru se poate înţelege prin prisma istoriei care a lăsat urme. Dar acest lucru nu are legătură cu situaţia din prezent. Iar acest lucru este cu atât mai adevărat în privinţa României şi Bulgariei. Această situaţie arată că ţările sunt folosite ca instrumente. (...). Reacţia tuturor celor care, în afară de ruşi, suferă consecinţele acestei politici - mă refer la contribuabilii polonezi, bulgari şi româani - va fi adecvată", a concluzionat Alexander Neu.
Alianţa Nord-Atlantică trebuie să transforme patrulele aeriene din zona Mării Baltice într-o forţă care să poată apăra ţările baltice în caz de război, a afirmat zilele trecute generalul american Philip Breedlove, comandantul în exerciţiu al forţelor NATO din Europa, în ceea ce este un avertisment adresat Rusiei. În acest context, Statele Unite au anunţat că vor trimite militari suplimentari în Europa de Est, cel mai probabil inclusiv în România, începând din anul 2017, pentru garantarea securităţii pe fondul acţiunilor Rusiei. "În cadrul angajamentului Statelor Unite de intensificare a securităţii şi de creştere a capacităţii de disuasiune, Comandamentul armatei americane în Europa va iniţia în februarie 2017 rotaţii constante de trupe", a informat Pentagonul.
Decizia suplimentării capabilităţilor militare americane în Europa de Est are rolul de a oferi garanţii de securitate aliaţilor NATO în contextul activităţilor militare ale Rusiei.
Citeşte şi: Rusia ameninţă că pregăteşte un răspuns "asimetric" faţă de consolidarea NATO în Europa de Est
Citeşte şi: Deputat german: Statele Unite vor menţinerea tensiunilor cu Rusia şi au "vasali docili" precum România
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe