- Home
- Externe
- WASHINGTON, (02.08.2017, 17:48)
- Mihai Draghici
Donald Trump a semnat proiectul Congresului privind impunerea de noi sancţiuni Rusiei, deşi contestă abordarea
Donald Trump, preşedintele Statelor Unite, a promulgat, miercuri, proiectul legislativ adoptat de Congres prin care sunt impuse sancţiuni suplimentare Rusiei, deşi liderul de la Casa Albă a exprimat reticenţă privind abordarea faţă de Moscova, relatează ABC News.
Urmărește
1459 afișări
Donald Trump a semnat proiectul Congresului privind impunerea de noi sancţiuni Rusiei
Rezoluţia Congresului SUA menţine sancţiunile impuse de Administraţia Barack Obama şi prevede măsuri suplimentare împotriva unor indivizi implicaţi în anumite activităţi contrare intereselor SUA.
De asemenea, rezoluţia limitează capacitatea preşedintelui de a atenua sancţiunile impuse Rusiei.
Donald Trump contestă rezoluţia sancţiunilor contra Rusiei, pe care tocmai a promulgat-o
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Crin Antonescu: România nu are extremişti serioşi, ci doar impostori periculoşi
-
Crin Antonescu: Georgescu, o fantomă periculoasă şi un drog ieftin pentru democraţia românească
-
Antonescu: Preşedintele Iohannis nu funcţionează
Donald Trump, preşedintele SUA, a contestat proiectul de rezoluţie privind sancţiunile Rusiei, pe care tocmai l-a promulgat, afirmând că are "deficienţe" şi denunţând limitarea atribuţiilor prezidenţiale în materie de politică externă.
Imediat după promulgarea rezoluţiei, Donald Trump a afirmat că documentul are "deficienţe grave".
"Prin limitarea flexibilităţii Executivului, proiectul îngreunează acţiunile Statelor Unite de a obţine acorduri bune pentru poporul american şi va contribui la apropierea în relaţiile dintre China, Rusia şi Coreea de Nord", a argumentat Donald Trump, potrivit cotidianului The Washington Post.
"Autorii Constituţiei noastre au plasat afacerile externe în sarcina preşedintelui. Această rezoluţie va demonstra înţelepciunea acelei opţiuni", a adăugat Donald Trump.
Rezoluţia Congresului SUA menţine sancţiunile impuse de Administraţia Barack Obama şi prevede măsuri suplimentare împotriva unor indivizi implicaţi în anumite activităţi contrare intereselor SUA.
De asemenea, rezoluţia limitează capacitatea preşedintelui de a atenua sancţiunile impuse Rusiei. Decizia de limitare a atribuţiilor prezidenţiale în acest caz a fost luată în contextul în care Donald Trump este perceput ca având poziţii favorabile faţă de Moscova. Rusia este acuzată că a influenţat scrutinul prezidenţial din Statele Unite în favoarea lui Donald Trump.
Ca reacţie la aceste sancţiuni, preşedintele rus, Vladimir Putin a anunţat că personalul misiunilor diplomatice americane din Rusia va fi redus cu 755 de angajaţi, pentru a ajunge la nivelul celui al reprezentanţelor ruse din Statele Unite.
Secretarul de Stat american, Rex Tillerson, a dezvăluit că nici el, nici preşedintele Donald Trump nu sunt de acord cu înăsprirea sancţiunilor, argumentând că măsurile afectează încercările Administraţiei de la Washington de a relansa relaţiile cu Rusia. "Nici eu, nici preşedintele nu suntem fericiţi în legătură cu decizia Congresului. Noi am spus foarte clar că nu credem că această acţiune va fi benefică eforturilor noastre de relansare a relaţiilor cu Rusia", a spus Tillerson.
În contextul în care Congresul SUA a adoptat noi sancţiuni împotriva Moscovei, Vladimir Putin a anunţat duminică seară că personalul misiunilor diplomatice americane, inclusiv angajaţii care nu au statut diplomatic, trebuie redus cu 755 de persoane până la 1 septembrie. "Dat fiind că în misiunile americane din Rusia lucrează încă peste 1.000 de persoane, inclusiv diplomaţi, 755 vor trebui să înceteze activităţile pe teritoriul rus. Este dureros", a declarat Vladimir Putin.
"Măsurile au fost luate deoarece partea americană a făcut un nou pas, absolut nefondat, în sensul deteriorării relaţiilor bilaterale, impunând restricţii ilegale şi încercând să facă presiuni asupra altor ţări, inclusiv aliate, care sunt interesate de menţinerea şi dezvoltarea relaţiilor cu Rusia", a argumentat liderul de la Kremlin.
"Am aşteptat destul de mult timp schimbări pozitive în atitudinea Statelor Unite faţă de Rusia, am sperat că situaţia se va schimba cumva. Dar, după cum se pare, chiar dacă vor fi schimbări, nu se vor produce curând. Am gândit că trebuie să demonstrăm că nu vom lăsa nimic fără un răspuns...", a continuat Vladimir Putin, exprimând speranţa că nu va trebui să treacă la măsuri suplimentare. În funcţie de situaţie, ar putea apărea anumite "restricţii suplimentare în cooperarea" cu Statele Unite. "Când va fi momentul, vom examina opţiuni suplimentare de reacţie. Dar sper că acest moment nu va veni deloc", a subliniat liderul rus.
Potrivit unui raport al serviciilor secrete americane, preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a ordonat campania de influenţare a rezultatului scrutinului prezidenţial din SUA în scopul facilitării victoriei lui Donald Trump şi în ambiţia de a submina sistemul liberal-democratic occidental. Moscova neagă orice implicare în scrutinul prezidenţial american.
Citeşte şi: Rex Tillerson, Secretarul american de Stat: Relaţiile Rusia-SUA se află la un nivel minim istoric şi se mai pot deteriora
Citeşte şi: Statele Unite acuză Rusia de ingerinţe în Ucraina şi de susţinerea regimurilor din Iran, Siria şi Coreea de Nord
Citeşte şi: ACUZAŢII DURE de la Washington, după ce Moscova a anunţat expluzarea a sute de diplomaţi americani din Rusia: Vladimir Putin şi acoliţii săi vor plăti pentru atacul asupra democraţiei americane
Citeşte şi: Tensiuni între SUA şi Rusia: Ambasada americană denunţă blocarea accesului într-un imobil diplomatic situat la periferia Moscovei
Citeşte şi: Vladimir Putin anunţă reducerea personalului reprezentanţelor diplomatice SUA cu 755 de persoane | "Am aşteptat mult timp schimbări pozitive în atitudinea SUA faţă de Rusia"
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Melania Trump a atras toate privirile la ceremonia de învestire a Președintelui. George Enache, art director: „E o ținută greu de purtat dacă nu ai atitudinea corespunzătoare”
Citește pe www.zf.ro: Lovitură în plin pentru economia românească: Chinezii de la Haier închid fabrica din judeţul Prahova, un proiect de 70 de milioane de euro unde creaseră peste 1.000 de locuri de muncă. Proiectul a fost inaugurat în 2021
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
A doua cea mai mare metropola a lumii riscă să dispară sub ape, iar soarta mega-oraşului atârnă în mâinile unui miliardar
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Survivor România 2025. Când începe noul sezon la Pro TV? „Transfer” de vedete de la Antena 1 direct în show-ul din Republica Dominicană!
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:44
Crin Antonescu: România nu are extremişti serioşi, ci doar impostori periculoşi
-
ieri, 22:37
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1063. Israelul propune transferul de arme ruseşti confiscate în Liban către Ucraina / KNDS din Germania colaborează cu Ucraina pentru reparaţii de echipamente militare / Zelenski vrea să pună capăt războiului „rapid, dar corect şi sigur” în 2025 / Zelenski afirmă că Ucraina lucrează la organizarea unei întâlniri cu Donald Trump