- Home
- Externe
- (14.06.2022, 16:14)
- Iulian Moşneagu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Două comisii ale Parlamentului European se opun să eticheteze gazul şi energia nucleară ca fiind investiţii favorabile climei
Două comisii ale Parlamentului European au susţinut marţi o încercare de a împiedica UE să eticheteze gazele naturale şi energia nucleară ca fiind investiţii favorabile climei, pregătind astfel terenul pentru un vot în plenul parlamentului privind respingerea sau nu a normelor luna viitoare.
Urmărește
298 afișări
Comisia de mediu şi cea economică ale Parlamentului au sprijinit o rezoluţie care încearcă să blocheze un plan al Comisiei Europene de a include gazul şi energia nucleară în taxonomia Uniunii Europene - un sistem de etichetare pentru investiţii "durabile", conceput pentru a orienta capitalul privat către cele care sprijină obiectivele privind schimbările climatice, potrivit Reuters.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
Prima prelevare de organe la Spitalul Grigore Alexandrescu de la o tânără aflată în moarte cerebrală
Ţările UE şi legislatorii sunt împărţiţi cu privire la faptul că aceşti combustibili sunt suficient de ecologici pentru a merita această etichetă, reflectând dezacorduri mai largi cu privire la modul în care Europa ar trebui să îndeplinească obiectivele climatice, şi ar putea respinge propunerea UE.
Plenul Parlamentului European va vota asupra rezoluţiei la începutul lunii iulie. Sprijinul a cel puţin jumătate din cei 705 deputaţi ar bloca normele privind gazele şi energia nucleară.
Rezoluţia afirmă că gazele şi energia nucleară nu pot fi considerate durabile în baza legislaţiei UE existente, iar etichetarea lor ca fiind ecologice ar crea confuzie pentru investitori. Marţi, rezoluţia a fost adoptată cu 76 de voturi pentru şi 62 împotrivă.
"Suntem deja lipsiţi de bani şi avem nevoie de fiecare euro pentru energia solară şi eoliană", a declarat deputatul ecologist german Michael Bloss, care a susţinut rezoluţia.
Preşedintele Comisiei pentru mediu, Pascal Canfin, s-a numărat printre cei care s-au opus, arătând spre normele propuse, care consideră că gazul şi energia nucleară sunt prietenoase cu clima, cu menţiunea că acestea sunt "activităţi de tranziţie" care nu pot fi încă făcute complet ecologice.
"Acest act delegat este, prin urmare, în cele din urmă, în conformitate cu realitatea opţiunilor disponibile pentru a se îndrepta spre neutralitatea emisiilor de dioxid de carbon", a declarat Canfin, un deputat francez.
Invazia Ucrainei de către principalul furnizor de gaze naturale, Rusia, a accentuat diviziunile cu privire la dependenţa de gaze. Ţările din Europa de Est au declarat că investiţiile în gaz sunt necesare pentru a înlocui cărbunele mai poluant, în timp ce alţii spun că etichetarea gazului care emite CO2 ca fiind sustenabil subminează eforturile de reducere a schimbărilor climatice.
Între timp, statele pro-nucleare, inclusiv Franţa şi România, consideră că sursa de energie fără CO2 este crucială pentru atingerea obiectivelor climatice, în timp ce oponenţii, cum ar fi Germania, invocă preocupările legate de eliminarea deşeurilor.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: "NATO latră la porţile Rusiei". Papa Francisc spune că războiul din Ucraina poate "a fost provocat sau nu a fost împiedicat"
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe