- Home
- Externe
- DAMASC, (08.06.2017, 20:09)
- Mihai Draghici
Dronă care a atacat poziţii ale coaliţiei antiteroriste conduse de SUA, doborâtă în Siria
Armata americană a doborât o dronă, aparţinând probabil aliaţilor administraţiei Bashar al-Assad, după ce aparatul a atacat forţe ale coaliţiei antiteroriste, în sudul Siriei, un incident produs la doar o zi după avertismente adresate Statelor Unite.
Urmărește
7312 afișări
Dronă militară care a atacat poziţii ale coaliţiei antiteroriste conduse de SUA, doborâtă în Siria
Drona a atacat poziţii ale coaliţiei antiteroriste, în zona Al-Tanaf, în sudul Siriei, în apropierea frontierelor cu Iordania şi Irakul, a declarat colonelul Ryan Dillon, un purtător de cuvânt al alianţei coordonate de Statele Unite.
Forţele coaliţiei nu au suferit daune în urma atacului dronei militare, care probabil aparţine forţelor de susţinere a Administraţiei Bashar al-Assad.
"Drona a fost doborâtă, iar două vehicule pro-regim care prezentau riscuri au fost distruse", a precizat Ryan Dillon.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Meta a respins acuzațiile conform cărora utilizatorii Facebook și Instagram sunt forțați să urmărească conturile noii administrații Trump
-
Ciolacu, despre restructurarea bugetarilor: Indiferent de obstacole - o duc la bun sfârşit
-
RAR avertizează: Escrocheria cu certificate auto false, la mare căutare
-
Mai mulţi angajaţi la ghişeele CFR pentru a scurta cozile studenţilor
Avioane militare americane au atacat vehicule ale armatei siriene şi ale miliţiilor şiite aliate care se apropiau de oraşul Al Tanf, unde există poziţii ale insurgenţilor susţinuţi de SUA, iar Pentagonul a transmis avertismente Damascului, relatează site-ul publicaţiei La Stampa.
Avioane de vânătoare americane au distrus joi două sisteme de artilerie şi un tanc.
Vehicule ale armatei siriene şi ale miliţiilor şiite aliate se îndreaptă spre oraşul Al Tanf, disputat între insurgenţi şi forţele guvernamentale după retragerea reţelei teroriste Stat Islamic. Rebelii sirieni din zona Al-Tanf sunt antrenaţi de forţe speciale americane şi britanice aflate la o distanţă de câţiva kilometri.
Departamentul american al Apărării a avertizat forţele guvernamentale siriene să nu se îndrepte spre oraşul Al Tanf.
O alianţă militară care susţine Administraţia Bashar al-Assad a ameninţat, miercuri, că va ataca poziţii militare americane din Siria şi din regiune, avertizând că atitudinea de reticenţă de acum faţă de raidurile aeriene americane va lua sfârşit dacă Washingtonul va depăşi "linii roşii".
Ameninţarea marchează o escaladare a tensiunilor între Statele Unite şi Administraţia Siriei privind controlul asupra frontierei sud-estice a Siriei, o zonă în care Washingtonul oferă instruire insurgenţilor într-o bază situată pe teritoriul sirian. Zona este considerată esenţială pentru aliaţii preşedintelui Bashar al-Assad. În ultimele săptămâni, Statele Unite au lansat o serie de raiduri aeriene în această regiune, vizând forţe militare proguvernamentale care ar reprezenta ameninţări pentru Statele Unite şi pentru grupurile insurgente susţinute de Washington.
Avertismentul a fost lansat de "Comandamentul operaţiunilor forţelor aliate din Siria", fiind difuzate de un post al mişcării şiite libaneze Hezbollah, unul dintre aliaţii lui Bashar al-Assad. Nu este clar dacă Rusia, unul dintre cei mai puternici aliaţi ai lui Bashar al-Assad, este semnatar al declaraţiei. "Atacurile vor fi efectuate cu diverse sisteme militare, în contextul desfăşurării forţelor americane în regiune", precizează alianţa pro-Bashar al-Assad.
Într-un comunicat separat, Ministerul sirian de Externe a atras atenţia asupra "riscurilor escaladării situaţiei", cerând încetarea raidurilor aeriene americane pe teritoriul Siriei. "America ştie foarte bine că sângele vărsat de fiii Siriei, de Armata Arabă Siriană şi de aliaţi nu este ieftin; ştie că există capacităţile de atacare a poziţiilor americane în Siria şi în regiune", precizează comunicatul.
Un diplomat american staţionat în Irak a exprimat speranţa că prin contactele cu Rusia se va putea evita amplificarea tensiunilor în regiunea Badia.
O coaliţie condusă de Statele Unite efectuează raiduri aeriene în Siria şi Irak, vizând poziţii ale reţelei teroriste Stat Islamic. Toate statele Alianţei Nord-Atlantice participă la coaliţie, dar şi ţări precum Australia, Bahrain, Iordania, Maroc, Qatar şi Arabia Saudită. În plus, Statele Unite oferă susţinere insurgenţilor care luptă împotriva regimului Bashar al-Assad. Rusia şi Iranul oferă sprijin politic şi militar Administraţiei de la Damasc.
Siria se confruntă, începând din martie 2011, cu revolte reprimate violent şi cu un conflict militar între serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, forţele opoziţiei şi grupuri teroriste, inclusiv organizaţia sunnită Stat Islamic (Stat Islamic în Irak şi Siria / Stat Islamic în Irak şi Levant). Bilanţul conflictului depăşeşte 270.000 de morţi.
Citeşte şi: Ministrul de Externe din Qatar, vizită oficială în Rusia, pe fondul crizei internaţionale. Doha caută aliaţi după ce a fost supusă unei blocade economice şi diplomatice de către ţările arabe
Citeşte şi: Zile istorice în America | Depoziţia fostului şef al FBI, în faţa congresului/James Comey nu are nicio îndoială că Rusia a interferat în alegerile din SUA/ Prima intruziune cibernetică a Moscovei, depistată de FBI în vara 2015
Citeşte şi: Zeci de civili şi militari somalezi, ucişi într-un atac al militanţilor Al-Shabaab, afiliaţi reţelei teroriste Al-Qaida
Citește pe alephnews.ro: Donald Trump face schimbări în lume în a treia zi de mandat. Țările UE ar putea fi supuse unor tarife vamale din partea SUA
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cel mai mare iceberg din lume, A23a, se deplasează spre insula britanică Georgia de Sud. Cât de gravă este situația
Pentru companiile austriece, Ungaria a devenit un vis urât. Strabag a intrat în colimatorul guvernului maghiar prin greşelile făcute la construcţia autostrăzii M30, care leagă Miskolc şi Košice. Tronsonul trebuie demolat în totalitate şi consolidat
Undă verde pentru afacerea secolului: Donald Trump nu are nimic împotriva achiziţiei Tik Tok de către armata sa de miliardari. Cine sunt cei doi titani ai lumii financiare care vor fi vârful de lance al tranzacţiei
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Cu ce a rămas Victor Ponta la partaj, după ce a divorțat de Daciana Sârbu? Iată declarația de avere
CANCAN.RO
Noua regulă pentru românii care nu locuiesc la ADRESA din buletin. Ce e obligatoriu să faci din ianuarie 2025 și de ce acte ai nevoie
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe