Elveţia face planuri în cazul unei penurii de gaze. Întreprinderile vor fi afectate primele

Întreprinderile elveţiene vor fi primele care vor avea parte de raţionalizarea energiei în cazul unei penurii de aprovizionare, a declarat ministrul Energiei, Simonetta Sommaruga, pentru SonntagsZeitung, avertizând că guvernul nu poate garanta că va exista întotdeauna suficient gaz pentru toţi.

Urmărește
1857 afișări
Imaginea articolului Elveţia face planuri în cazul unei penurii de gaze. Întreprinderile vor fi afectate primele

Elveţia, ţară fără ieşire la mare, îşi obţine gazul prin intermediul unor centre comerciale din ţările vecine din Uniunea Europeană, astfel încât întreruperile de acolo ar afecta şi Elveţia, potrivit Reuters.

Elveţia are o cerere relativ scăzută de gaz, care acoperă aproximativ 15% din consumul total de energie. Potrivit datelor guvernamentale, aproximativ 42% din gaz este utilizat pentru încălzirea gospodăriilor, iar restul în industrie şi în sectoarele serviciilor şi transporturilor.

Cu toate acestea, este totuşi dependentă de importurile de petrol şi gaze. "De aceea, nimeni nu poate garanta că va exista întotdeauna suficient gaz pentru toată lumea", a declarat Sommaruga.

Comentariile sale au fost făcute după ce guvernul elveţian a prezentat miercuri planurile pentru a face faţă unei posibile penurii de gaze naturale în această iarnă şi a declarat că ar putea recurge la raţionalizare în cazul în care alte măsuri se dovedesc insuficiente. 

În cazul unei penurii atât de gaze cât şi de electricitate în Elveţia, energia ar fi raţionalizată mai întâi pentru întreprinderi. Sommaruga a adăugat că guvernul doreşte "să menajeze cel mai mult gospodăriile".

Ea a îndemnat cantoanele regionale ale Elveţiei să investească mai mult în extinderea energiei solare, a biogazului, a energiei eoliene şi hidroelectrice.

Preocupat de vulnerabilităţile lanţului de aprovizionare, de schimbările climatice şi de conflicte precum cel din Ucraina, guvernul elveţian ia în considerare, de asemenea, extinderea rezervelor sale alimentare de urgenţă pentru a se asigura că ţara nu este afectată de penuria de cafea, cereale şi zahăr. 

Germania vecină a trecut luna trecută la etapa a doua a planului său de urgenţă pe trei niveluri pentru gaz după ce Rusia a redus livrările prin conducta Nord Stream 1 - un pas înainte ca guvernul să raţionalizeze consumul de combustibil.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici