- Home
- Externe
- (19.07.2023, 09:21)
- Iulian Moşneagu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Emisarul american John Kerry spune Chinei să separe clima de politică
Schimbările climatice reprezintă o "ameninţare universală" care ar trebui tratată separat de problemele diplomatice mai ample, a declarat miercuri John Kerry, emisarul american pentru climă, în faţa vicepreşedintelui chinez Han Zheng, după două zile de discuţii "constructive, dar complexe".
Urmărește
215 afișări
Sursa foto: AP / Mediafax Foto
Recunoscând dificultăţile diplomatice dintre cele două părţi din ultimii ani, Kerry a declarat că schimbările climatice ar trebui tratate ca o provocare "de sine stătătoare" care necesită eforturile colective ale celor mai mari economii ale lumii pentru a fi rezolvate.
"Avem capacitatea de a face o diferenţă în ceea ce priveşte clima", a spus el în cadrul unei întâlniri la Marea Sală a Poporului din Beijing, clădirea imensă a parlamentului chinez, informează Reuters.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Kerry a sosit la Beijing duminică, în timp ce valuri de căldură au pârjolit părţi din Europa, Asia şi Statele Unite, subliniind necesitatea ca guvernele să ia măsuri drastice pentru a reduce emisiile de carbon, care contribuie la încălzirea globală şi la fenomene meteorologice extreme.
El a avut întâlniri cu şeful diplomaţiei chineze, Wang Yi şi cu premierul Li Qiang, precum şi cu veteranul Xie Zhenhua, emisar pentru climă, în încercarea de a restabili încrederea între cele două părţi înainte de discuţiile privind clima COP28 de la Dubai, care vor avea loc la sfârşitul anului.
"Dacă vom reuşi să ne unim în următoarele luni care precedă COP28, care va fi cea mai importantă de la Paris încoace, vom avea ocazia de a putea face o diferenţă profundă în această problemă", a declarat Han.
Han a declarat că cele două ţări au menţinut o comunicare şi un dialog strâns pe tema climei de la numirea lui Kerry în calitate de emisar, adăugând că o declaraţie comună emisă de cele două părţi a trimis un "semnal pozitiv" către lume.
Kerry a declarat anterior reporterilor că discuţiile sale cu oficialii chinezi din această săptămână au fost constructive, dar complicate, cele două părţi având în continuare de-a face cu "externalităţi" politice, inclusiv Taiwanul.
"Încercăm să ne croim o cale foarte clară către COP pentru a putea coopera şi lucra aşa cum ne-am dorit cu toate externalităţile", a spus Kerry.
Diplomaţia în domeniul climei între cei mai mari poluatori din lume a fost suspendată în august anul trecut, după vizita preşedintelui Camerei Reprezentanţilor din SUA, Nancy Pelosi, în Taiwan, o insulă guvernată democratic pe care China o revendică.
"Starea de spirit este foarte, foarte pozitivă", a declarat Kerry înainte de întâlnirile de miercuri. "Am avut o cină grozavă aseară. Am avut multe schimburi de replici. Este cu adevărat constructiv. Ne concentrăm pe substanţa a ceea ce putem face cu adevărat şi pe ceea ce putem face să se întâmple".
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe