Familia Eiffel va lupta împotriva menţinerii inelelor olimpice pe celebrul monument parizian

  • Familia legendarului inginer Gustave Eiffel, care a proiectat faimosul monument al Franţei, va lupta împotriva unor planuri potenţiale de a păstra inelele olimpice pe Turnul Eiffel.
  • Primarul Parisului, Anne Hidalgo, intenţionează să păstreze inele multicolore ataşate monumentului până în 2028.
Urmărește
918 afișări
Imaginea articolului Familia Eiffel va lupta împotriva menţinerii inelelor olimpice pe celebrul monument parizian

Familia Eiffel va lupta împotriva menţinerii inelelor olimpice pe celebrul monument parizian

Jocurile Olimpice şi Paralimpice de la Paris 2024 au trecut, încheind o vară istorică în capitala Franţei, în care numeroase locaţii celebre şi locuri emblematice au găzduit o varietate de competiţii.

De la stadioane emblematice precum Stade de France şi Stade Roland Garros, unde au avut loc o serie de meciuri de fotbal şi tenis, la locaţii somptuoase precum Grand Palais şi Palatul Versailles, cele mai extravagante repere din Paris şi din împrejurimi s-au deschis pentru Jocuri.

Printre ele şi Turnul Eiffel, un monument sinonim cu Parisul şi unul dintre cele mai recunoscute repere de pe planetă. Din momentul în care Jocurile Olimpice au început, logo-ul cu cele cinci inele a putut fi văzut strălucind de pe „Doamna de Fier”.

După eveniment, primarul Parisului, Anne Hidalgo, a provocat agitaţie, declarând că intenţionează să păstreze uriaşele inele multicolore ataşate Turnului Eiffel cel puţin până în 2028, când următoarele Jocuri Olimpice şi Paralimpice sunt programate să aibă loc la Los Angeles.

Planurile au însă parte de o opoziţie semnificativă din partea familiei legendarului inginer Gustave Eiffel, cel care a proiectat turnul, care a emis recent o declaraţie în care afirmă că „se opune oricărei modificări care are un impact negativ asupra respectului pentru operă”.

Menţinerea inelelor pe turn pentru anii următori ar fi contrară „neutralităţii şi semnificaţiei dobândite de-a lungul anilor de Turnul Eiffel, care a devenit simbolul oraşului Paris şi chiar al întregii Franţe în lume”, se arată în declaraţia citată de Inside the Games.

Descendenţii lui Gustave Eiffel se pare că au consultat deja avocaţi cu privire la blocarea planului.

Turnul Eiffel, de 330 de metri, a fost finalizat în 1889 şi este proprietatea oraşului Paris. Potrivit site-ului său web, acesta atrage aproximativ şapte milioane de persoane pe an, fiind cel mai vizitat monument din lume.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici