Greenpeace deschide un nou birou în Kiev pentru a sprijini reconstrucţia verde a Ucrainei

Greenpeace Europa Centrală şi de Est a deschis oficial un nou birou în Kiev, Ucraina, pentru a intensifica eforturile de reconstrucţie verde a ţării şi pentru a investiga crimele de război împotriva mediului, rezultate în urma invaziei ruseşti din 2022.

Urmărește
63 afișări
Imaginea articolului Greenpeace deschide un nou birou în Kiev pentru a sprijini reconstrucţia verde a Ucrainei

Greenpeace deschide un nou birou în Kiev pentru a sprijini reconstrucţia verde a Ucrainei

Organizaţia va continua să monitorizeze preocupările legate de securitate şi de nivelurile de radiaţii din jurul centralelor nucleare ucrainene.

Natalia Gozak, directorul Greenpeace Ucraina, a declarat: „Oamenii din Ucraina merită prezenţa puternică şi vibrantă Greenpeace, care să sprijine valorile activiste şi democratice în faţa războiului. Misiunea noastră este să ajutăm Ucraina să-şi reconstruiască infrastructura socială într-un mod sustenabil, apelând la puterea curată a panourilor solare şi a turbinelor eoliene”.

Deschiderea biroului din Kiev marchează un pas important în munca Greenpeace în Ucraina, care a inclus, până acum, sprijin umanitar şi colaborarea cu organizaţii locale de mediu. Greenpeace a documentat efectele devastatoare ale războiului asupra mediului, precum distrugerea barajului Kahovka, şi a analizat crizele de la centralele nucleare Cernobîl şi Zaporije.

Alexander Egit, Director Executiv Greenpeace CEE, a subliniat importanţa investiţiilor viitoare în reconstrucţia Ucrainei: „Vrem să ne asigurăm că Ucraina va fi reconstruită într-un mod mai verde şi mai rezilient. Obiectivul nostru principal este să sprijinim reconstrucţia şi energia regenerabilă descentralizată pentru o Ucraină independentă, modernă şi verde – pentru prezent şi pentru perioada de după război.”

Mads Christensen, Director Executiv Greenpeace International, a adăugat că acest nou birou din Kiev va juca un rol crucial în construirea unei Ucraine verzi şi sigure: „Eforturile noastre în Ucraina deja pavează drumul, demonstrând cum energia regenerabilă poate alimenta şcolile şi spitalele chiar şi în ciuda ororilor cauzate de război. Dar acesta este doar începutul. Împreună, nu doar reuşim să ne imaginăm un viitor mai bun – îl creăm.”

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici