Franţa: Premierul Barnier promite taxe noi şi cheltuieli mai mici pentru a reduce datoria „colosală”

Premierul Franţei, Michel Barnier, şi-a anunţat marţi intenţia de a introduce taxe noi şi de a reduce cheltuielile pentru a face faţă datoriilor „colosale” ale ţării, scrie AFP.

Urmărește
99 afișări
Imaginea articolului Franţa: Premierul Barnier promite taxe noi şi cheltuieli mai mici pentru a reduce datoria „colosală”

Franţa: Premierul Barnier promite taxe noi şi cheltuieli mai mici pentru a reduce datoria „colosală”

Barnier, fost negociator al Brexit-ului din partea Uniunii Europene şi numit de preşedintele centrist Emmanuel Macron pentru a aduce stabilitate într-o perioadă marcată de incertitudini politice, a descris datoria Franţei, estimată la peste 3,2 trilioane de euro, ceea ce reprezintă mai mult de 110% din PIB, ca fiind „adevărata sabie a lui Damocles” care atârnă asupra Franţei şi a fiecărui cetăţean.

Barnier a spus că guvernul îşi propune să reducă deficitul la 5% din PIB până în 2025, având obiectivul de a atinge limita impusă de Uniunea Europeană până în 2029, cu doi ani întârziere faţă de planul iniţial.

El a precizat că două treimi din reducerea deficitului va proveni din tăieri de cheltuieli, având în vedere că cheltuielile actuale sunt de 57% din PIB, mult peste media europeană de 49%.

Deşi Franţa se numără printre ţările cu cele mai ridicate impozite din lume, Barnier a cerut „efort temporar” de a împărţi povara fiscală în mod echitabil, adăugând că firmele profitabile şi persoanele bogate vor contribui mai mult.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici