Jimmy Carter devine primul preşedinte american care ajunge la vârsta de 100 de ani

Jimmy Carter împlineşte marţi 100 de ani, ceea ce ar putea fi un moment istoric pentru SUA, având în vedere că este primul preşedinte american care ajunge la o asemenea vârstă, scrie CNN.

Urmărește
224 afișări
Imaginea articolului Jimmy Carter devine primul preşedinte american care ajunge la vârsta de 100 de ani

Jimmy Carter devine primul preşedinte american care ajunge la vârsta de 100 de ani

Marţi, Jimmy Carter, al 39-lea preşedinte al Statelor Unite, a devenit primul preşedinte american care atinge vârsta de 100 de ani.

După ce a părăsit Casa Albă, în 1981, Carter nu s-a retras de tot, ci a fost activ în diverse proiecte umanitare.

În cei aproape 44 de ani de activitate post-prezidenţială, Carter şi-a dedicat din timp ca să construiască case şi a predat cursuri, devenind extrem de iubit printre americani. De asemenea, s-a arătat interesat de asistenţa socială şi a avut impact asupra legislaţiei pentru securitatea socială.

El a primit chiar Premiul Nobel pentru Pace în 2002.

În ciuda realizărilor sale, America se confruntă cu provocări majore în ceea ce priveşte sistemul de asistenţă socială, mai ales în condiţiile în care aşteptările de viaţă au crescut, dar resursele pentru îngrijirea pe termen lung au rămas limitate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici