- Home
- Externe
- (30.06.2022, 19:45)
- Iulian Moşneagu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Germania vrea să achiziţioneze sisteme de apărare antirachetă din Israel sau SUA. Berlinul este ameninţat de rachetele ruseşti Iskander din Kaliningrad
Berlinul ia în considerare achiziţionarea unui sistem de apărare antirachetă din Israel sau din Statele Unite pentru a se apăra împotriva ameninţărilor, inclusiv a rachetelor ruseşti Iskander din Kaliningrad, a relatat sâmbătă săptămânalul german Welt am Sonntag.
Urmărește
3507 afișări
Rachetele Iskander pot atinge aproape toată Europa de Vest şi nu există un scut antirachetă care să asigure protecţia împotriva acestei ameninţări, a declarat şeful apărării germane, Eberhard Zorn, într-un interviu publicat sâmbătă de Welt am Sonntag, citează Reuters.
"Israelienii şi americanii posedă astfel de sisteme. Pe care îl preferăm? Vom reuşi să stabilim un sistem global (de apărare antirachetă) în cadrul NATO? Acestea sunt întrebările la care trebuie să răspundem acum", a declarat Zorn.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Gabriel Cotabiță a murit la vârsta de 69 de ani
-
Peste 100.000 de români au votat în străinătate la alegerile prezidenţiale
-
În Schengen, dar cu controale la graniţă. Surse bulgare: controalele la frontierele terestre vor rămâne în vigoare timp de cel puţin şase luni după aderare. Excepţie pentru graniţa Bulgaria-Grecia
-
Vin banii europeni. Cum pot companiile să obţină finanţare de peste 1 milion de euro şi ce condiţii trebuie să bifeze
El nu a precizat numele sistemelor, dar cel mai probabil s-a referit la Arrow 3 construit de Israel Aerospace Industries şi la sistemul american THAAD produs de Lockheed Martin.
Rusia a declarat în 2018 că a desfăşurat rachete Iskander în exclava sa Kaliningrad, o porţiune a Rusiei situată între Polonia şi Lituania. Un sistem mobil de rachete balistice, Iskander a înlocuit racheta sovietică Scud, iar cele două rachete ghidate ale sale pot transporta focoase convenţionale sau nucleare.
Într-un discurs de referinţă, la câteva zile după invazia Rusiei în Ucraina, la 24 februarie, cancelarul german Olaf Scholz a declarat că Berlinul va creşte cheltuielile pentru apărare la peste 2% din producţia sa economică prin injectarea a 100 de miliarde de euro (110 miliarde de dolari) în armată.
Zorn face parte dintr-un grup de oficiali de rang înalt care se consultă cu Scholz cu privire la modul de cheltuire a acestor bani.
"Până în prezent, un singur lucru este clar: nu avem nici timpul, nici banii necesari pentru a dezvolta singuri aceste sisteme, deoarece se ştie că ameninţarea cu rachete există deja", a declarat Zorn.
Referindu-se la faptul că Germania nu dispune de un sistem de apărare antirachetă cu rază scurtă de acţiune, care poate fi folosit pentru a proteja trupele aflate în mişcare sau ameninţate în timpul desfăşurării, el a declarat că Berlinul a început să analizeze achiziţionarea unor astfel de sisteme şi că acum trebuie să ia o decizie.
Dincolo de aceasta, Bundeswehr va trebui să investească 20 de miliarde de euro până în 2032 pentru a-şi reface depozitele de muniţii, a adăugat Zorn.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Moscova nu are bani nici să câștige războiul cu Ucraina, nici să piardă. Care este situația economică a Rusiei
Citește pe www.zf.ro: Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Citește și: O nouă decizie istorică a Curţii Supreme din SUA. Limitează o parte din puterile lui Joe Biden
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Gabriel Cotabiță a murit cu o mare durere în suflet 😢 Se plângea soției sale că nu îl mai…
CANCAN.RO
Ce a primit o clientă, după ce a comandat piept de pui în restaurantul lui Dani Oțil: „M-am îmbolnăvit pe loc”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe