Giganţi din tehnologie din lumea întreagă aderă la standardele UE privind siguranţă AI

Mai bine de 100 de companii, inclusiv Microsoft şi Google, au aderat la Pactul UE pentru inteligenţa artificială.

Urmărește
163 afișări
Imaginea articolului Giganţi din tehnologie din lumea întreagă aderă la standardele UE privind siguranţă AI

Giganţi din tehnologie din lumea întreagă aderă la standardele UE privind siguranţă AI

Uniunea Europeană a anunţat că mai bine de 100 de companii, printre care giganţi tehnologici precum Microsoft, Google şi Vodafone, au semnat un nou Pact pentru inteligenţa artificială, scrie TechRadar.

Documentul stabileşte trei reguli importante, menite să sprijine dezvoltarea responsabilă a AI şi să asigure conformitatea cu Actul privind inteligenţa artificială, ce urmează să fie adoptat în 2026.

Companiile au promis să adopte strategii pentru a încuraja implementarea etică a AI, să identifice şi să cartografieze sistemele AI cu risc ridicat, precum cele care au impact asupra infrastructurii critice sau forţelor de ordine, şi să promoveze alfabetizarea AI în rândul angajaţilor.

Deşi Pactul este voluntar şi nu impune sancţiuni pentru nerespectare, el reprezintă un pas pregătitor pentru Actul UE privind inteligenţa artificială, care va fi cel mai mare cadru legal de acest fel din lume.

Din 2026, companiile vor fi obligate să respecte regulile stricte privind sistemele AI cu risc ridicat, iar nerespectarea acestor reguli ar putea duce la amenzi de până la 7% din cifra globală de afaceri.

În pofida absenţei Meta de pe lista iniţială, compania a declarat că este deschisă la discuţii viitoare cu privire la aderarea la pact.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici