Şeful Camerei Reprezentanţilor îi cere lui Zelenski să o demită pe ambasadoarea Ucrainei în SUA

Preşedintele Camerei Reprezentanţilor, Mike Johnson, îi cere preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski să o demită „imediat” pe ambasadoarea ţării în SUA, Oksana Markarova, pentru ceea ce el a numit o vizită „lipsită de viziune şi intenţionat politică”, potrivit POLITICO.

Urmărește
1629 afișări
Imaginea articolului Şeful Camerei Reprezentanţilor îi cere lui Zelenski să o demită pe ambasadoarea Ucrainei în SUA

Şeful Camerei Reprezentanţilor îi cere lui Zelenski să o demită pe ambasadoarea Ucrainei în SUA

Vizita a avut loc la o fabrică de armament din Pennsylvania, iar la aceasta au participat doar Zelenski şi politicieni democraţi. „Sprijinul pentru încetarea războiului Rusiei împotriva Ucrainei continuă să fie bipartizan, dar relaţia noastră este pusă la încercare fără a fi necesar şi pătată în mod inutil atunci când candidaţii din fruntea listei prezidenţiale republicane sunt vizaţi în mass-media de către oficiali din guvernul dumneavoastră”, a scris Johnson miercuri într-o scrisoare deschisă.

El a susţinut că vizita la Scranton, Pennsylvania, nu a inclus în mod intenţionat niciun oficial republican şi a avertizat că evenimentul „nu se poate repeta”. Biroul lui Zelenski a refuzat să comenteze scrisoarea. Senatorul democrat Bob Casey, care a participat la vizită împreună cu Zelenski şi are o competiţie electorală dificilă în această toamnă, a declarat miercuri într-o postare pe reţeaua de socializare X că: „încercările de a defăima vizita (lui Zelenski) sunt o insultă şi o ruşine”.

Scrisoarea lui Johnson ilustrează cea mai recentă reacţie politică apărută în urma vizitei de duminică, care a stârnit furia Partidului Republican la Capitoliu. Preşedintele Comisiei de supervizare, reprezentantul republican James Comer, a lansat miercuri propria investigaţie privind vizita, în timp ce doi senatori republicani de rang înalt l-au îndemnat pe Zelenski să nu se amestece în politica internă a SUA.

Zelenski urmează să fie prezent joi la Capitol Hill pentru întâlniri, printre alţii, cu liderul majorităţii din Senat, democratul Chuck Schumer, cu liderul minorităţii republicane din Senat, Mitch McConnell, cu liderul minorităţii democrate din Camera Reprezentanţilor, Hakeem Jeffries, şi cu reprezentantul Gregory Meeks, democrat, membru de rang înalt al Comisiei pentru afaceri externe. În prezent, nu este planificată nicio întâlnire cu Mike Johnson.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici