Giorgio Napolitano: Copiii născuţi în Italia, în familii de imigranţi, trebuie să primească cetăţenie

Preşedintele Italiei, Giorgio Napolitano, foarte influent în ţara sa, a cerut Parlamentului să modifice legislaţia, astfel încât copiii născuţi în Italia, în familii de imigranţi, să primească automat cetăţenia italiană, considerând "absurd" că încă nu se întâmplă aşa.

Urmărește
224 afișări
Imaginea articolului Giorgio Napolitano: Copiii născuţi în Italia, în familii de imigranţi, trebuie să primească cetăţenie

Giorgio Napolitano (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Sper că Parlamentul va analiza problema naţionalităţii copiilor născuţi în Italia în familii de imigranţi. Este o nebunie să refuzi acordarea cetăţeniei, este absurd", a declarat Napolitano.

"Societatea noastră are nevoie de o nouă energie, mai presus de a noastră, învechită şi sclerozată", adaugă el.

Copiii născuţi în Italia, în familii de imigranţi, nu primesc automat cetăţenia italiană, statul putând refuza cererile de acordare a naţionalităţii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici