Prima pagină » Știri externe » Un protest la Calais pentru închiderea taberei de imigranţi a dus la blocarea unei autostrăzi: Poliţişti, sindicalişti şi fermieri s-au alăturat şoferilor de tiruri – VIDEO

Un protest la Calais pentru închiderea taberei de imigranţi a dus la blocarea unei autostrăzi: Poliţişti, sindicalişti şi fermieri s-au alăturat şoferilor de tiruri – VIDEO

Un protest al locuitorilor oraşului Calais împotriva taberei de refugiaţi care adăposteşte peste 9.000 de persoane a dus la blocarea temporară a autostrăzii din apropierea portului, informează site-ul postului BBC News.
Un protest la Calais pentru închiderea taberei de imigranţi a dus la blocarea unei autostrăzi: Poliţişti, sindicalişti şi fermieri s-au alăturat şoferilor de tiruri - VIDEO

O blocadă formată din camioane, alături de un lanţ uman a provocat mari întârzieri în jurul portului francez Calais.

Primarul oraşului Calais, Natacha Bouchart, s-a alăturat protestatarilor care susţin că tabăra de imigranţi compromite oraşul şi provoacă întârzieri în port.

Peste 7.000 de persoane locuiesc în prezent în tabără, în condiţii mizere. Mulţi dintre aceştia încearcă să se strecoare în camioanele care au ca destinaţie Marea Britanie.

Protestul de luni este cea mai mare acţiune locală împotriva taberei de imigranţi, numită şi „Jungla din Calais”. În cadrul protestului, comercianţi, poliţişti, sindicalişti şi fermieri s-au alăturat şoferilor de tiruri.

Camioane şi tractoare din Dunkirk şi Boulogne au început prin a protesta luni dimineaţa pe autostrada A16. Aceştia se apropie de intrarea tunelului Canalului Mânecii. Protestatarii merg de-a lungul drumului ţinând în mână pancarte.

La începutul anului 2016, echipe pentru demolare au dărâmat mai multe barăci din interiorul taberei, într-o încercare de închidere a acesteia. Ministrul de Interne, Bernard Cazeneuve, a declarat că autorităţile franceze intenţionează să închidă tabăra.

Săptămâna trecută, Marea Britanie şi Franţa au căzut de acord să consolideze securitatea portului Calais, să îmbunătăţească situaţia umanitară a refugiaţilor şi să expulzeze înapoi în ţara de origine imigranţii care nu sunt consideraţi eligibili pentru primirea statului de refugiat.