În 2017 a fost lansat un film controversat - King Charles III. Povestea s-a finalizat cu abdicarea regelui

  • Regele Charles al III-lea este un film lansat în 2017,regizat de Rupert Goold.
  • Piesa a anticipat moartea reginei Elisabeta a II-a şi încoronarea lui Charles al III-lea.
  • Actorul Tim Pigott-Smith, cel care a jucat în rolul noului rege, a murit înainte ca filmul să fie difuzat pe 10 mai 2017.
  • Filmul se concentrează pe domnia lui Charles al III-lea şi drama politică din jur ca urmare a urcării sale la tron.
  • Povestea filmului are la bază piesa cu acelaşi nume, compusă de Mike Bartlett în 2014 şi inspirată după piesele lui William Shakespeare (Regele Lear sau Richard al III-lea).
Urmărește
10376 afișări
Imaginea articolului În 2017 a fost lansat un film controversat - King Charles III. Povestea s-a finalizat cu abdicarea regelui

Foto: Captură Youtube

Charles şi familia sa se adună după înmormântarea reginei Elisabeta a II-a .

Charles al III-lea, ca noul rege al Regatului Unit, ţine apoi prima audienţă săptămânală cu prim-ministrul Tristan Evans. Ei discută un nou proiect de lege pentru reglementarea presei care a trecut de Camera Comunelor şi Camera Lorzilor şi aşteaptă doar acordul regal al lui Charles pentru a deveni lege. Noul rege este îngrijorat de faptul că legea restricţionează libertatea presei prea mult şi ar permite guvernului să cenzureze ştirile şi să împiedice descoperirea legitimă a abuzului de putere. Îi cere lui Tristan ca legea să fie modificată, dar premierul refuză.

În paralel, prinţul Harry a început o relaţie amoroasă cu Jessica Edwards (un personaj inspirat după Meghan Markle), o republicană laburistă care l-a făcut să-şi reconsidere dorinţa de a rămâne membru al familiei regale.

Într-o noapte, atât regele Charles, cât şi prinţul William au văzut fantoma prinţesei Diana, care le spune că numai un  bărbat din familia regală va deveni „cel mai mare rege dintre toţi”.

Una dintre primele acţiuni ale regelui Charles este să respingă proiectul de lege privind reglementarea presei. 

Protestele încep în toată ţara, cele mai violente având loc la Londra. Ca răspuns, Charles măreşte garda armatei la Palatul Buckingham , o mişcare care nu face decât să mărească şi mai mult tensiunea dintre el şi guvernul britanic. Apoi îi oferă protecţie regală lui Jess, pe care mass-media a băgat-o în centrul unui scandal sexual după ce fostul ei iubit gelos a divulgat fotografiile cu ea în ipostaze indecente către publicaţia The Sun.

În timpul unei întâlniri tensionate cu William, prinţul îl mustră furios pe tatăl său pentru că a creat dezordine şi îi cere să abdice pentru a ajuta la restabilirea ordinii. 

Charles abdică fără tragere de inimă în favoarea lui William, care plănuieşte să semneze proiectul de lege pentru presă şi să restabilească status quo-ul dintre monarhie şi Parlament, pe lângă potolirea tulburărilor publice.

Filmul se termină cu încoronarea lui William ca rege şi Kate ca regina consoartă.Între timp, Harry se desparte de Jess.

Acesta este scenariul controversat al producţiei ce a fost difuzată la postul naţional britanic. The Mail on Sunday a publicat afirmaţii ale Rosa Monckton, o prietenă apropiată a Dianei, Prinţesa de Wales , care spune că BBC difuzează zvonuri iresponsabile cu privire la paternitatea prinţului Harry .

Deputatul conservator Andrew Bridgen a declarat pentru The Mail că este „nefericit că BBC ar căuta să promoveze această fantezie pe care mulţi plătitori de taxe de licenţă o vor considera dezagreabilă, şi care denigrează şi subminează familia noastră regală”. 

În mod similar, fostul ministru conservator al apărării Sir Gerald Howarth a declarat pentru The Daily Telegraph la aceea vreme : „Este extraordinar de insensibil pentru o organizaţie care este atât de consumată de corectitudine politică. Este pură îngăduinţă din partea BBC să ruleze o piesă care prezintă dispariţia suveranului”. 

John Whittingdale , un fost secretar pentru Cultură, a apărat public emisiunea, scriind pentru The Daily Telegraph : „Dacă BBC a comandat o producţie de piesă decentă, cum se poate obiecta asta? Drama de înaltă calitate este în centrul serviciului public. Unii dintre colegii mei devin isterici în legătură cu acest gen de lucruri. Nu cred că Regina este supărată", declara el.

În The Guardian, Mark Lawson şi-a început recenzia astfel: „o dramă imaginând o domnie scurtă şi catastrofală pentru actualul Prinţ de Wales, care a dat impresia că ... directorul general al BBC ar trebui ţinut în Turnul Londrei în aşteptarea execuţiei pentru trădare”.

Filmul difuzat în direct a avut o audienţă de 1,8 milioane de telespectatori. 

Trailerul poate fi urmărit pe YouTube, iar comentariile de după moartea reginei şi venirea lui Charles la tron n-au întârziat să apară.

  • "acum putem vedea filmul în viaţa reală"
  • "Mulţumesc Regina Elisabeta, dar acum este momentul să aboliţi monarhia! "
  • "Şi iată-ne"
  • "Ce coincidenţă... Acum e rege...."
  • "Acum arta devine realitate, #KingCharlesIII"

Povestea filmului are la bază piesa cu acelaşi nume, compusă în 2014 şi inspirată după piesele lui William Shakespeare (Regele Lear sau Richard al III-lea).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici