Indonezia şi-a transferat 11 cetăţeni în România, în urma înrăutăţirii situaţiei în Ucraina

Indonezia a transferat 11 cetăţeni din Ucraina în România, în urma înrăutăţirii situaţiei în domeniul securităţii în fosta republică sovietică, a anunţat ministrul indonezian de Externe Marty Natalegawa, citat de agenţia Antara News în pagina electronică de marţi.

Urmărește
210 afișări
Imaginea articolului Indonezia şi-a transferat 11 cetăţeni în România, în urma înrăutăţirii situaţiei în Ucraina

Indonezia şi-a transferat 11 cetăţeni în România, în urma înrăutăţirii situaţiei în Ucraina (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Am transferat 11 (cetăţeni) indonezieni în (ţara) vecină (Ucrainei) România. Este vorba doar despre un pas în gestionarea situaţiei care se înrăutăţeşte", a declarat şeful diplomaţiei indoneziene. Cei 11 cetăţeni, majoritatea copii, sunt membri ai familiilor personalului Ambasadei Indonmeziei de la Kiev, a precizat ministrul.

În total, 60 de cetăţeni indonezieni trăiesc în Ucraina, dintre care 31 sunt membri ai personalului misiunii şi familiile lor, alţi şapte sunt studenţi, zece sunt muncitori indonezieni imigranţi, iar restul sunt cetăţeni indonezieni care s-au căsătorit cu cetăţeni ucraineni, potrivit agenţiei.

În urma evoluţiilor din Ucraina, Ambasada Indoneziei de la Kiev a îndemnat cetăţenii indonezieni să nu viziteze Ucraina şi să evite să călătorească în Crimeea, Harkov şi alte regiuni din estul ţării.

Ministrul şi-a exprimat de asemenea îngrijorarea faţă de escaladarea tensiunilor în Ucraina. "Urmărim criza din Ucraina, care a evoluat într-o ameninţare la adresa păcii şi securităţii regionale şi într-un risc de tensionare a relaţiilor între ţările vizate", a declarat Marty Natalegawa. Indonezia insistă asupra respectării principiului suveranităţii şi integrităţii statelor la nivel regional, ca bază pentru relaţiile cu alte ţări, a subliniat ministrul.

Jakarata îndeamnă "toate părţile relevante să dea dovadă de stăpânire de sine" şi să acorde prioritate soluţionării paşnice a crizei din Ucraina, cu respectarea legislaţiei internaţionale, a mai declarat şeful diplomaţiei indoneziene.

Indonezia a îndemnat totodată "Consiliul de Securitate al ONU să îşi asume responsabilitatea cu privire la criza din Ucraina, în conformitate cu Carta ONU, în cadrul eforturilor de a menţine pacea şi securitatea la nivel global". "Este adecvat ca secretarul general al ONU să trimită un emisar special (în Ucraina)", a adăugat şeful diplomaţiei.

Tensiunile în Ucraina au escaladat după ce trupe ruseşti au preluat controlul asupra Crimeei sâmbătă, de când membrii comunităţii internaţionale exercită presiuni asupra Moscovei, în vederea unei detensionări a situaţiei. Parlamentul rus i-a acordat preşedintelui Vladimir Putin autoritatea să folosească forţa armată pentru a proteja interesele ruse în Ucraina, unde a fost instaurat un nou Guvern, în urma demiterii lui Viktor Ianukovici din funcţia de preşedinte al ţării, după trei luni de proteste violente.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici