- Home
- Externe
- WASHINGTON, (27.04.2017, 17:24)
- Mihai Draghici
Inspectorul Pentagonului anchetează cazul fostului consilier prezidenţial al preşedintelui Donald Trump, Michael Flynn, demis în urma contractelor cu ambasadorul Rusiei
Inspectorul general din cadrul Departamentului american al Apărării a dispus iniţierea unei investigaţii în cazul lui Michael Flynn, fostul consilier al preşedintelui Donald Trump demis din cauza contactelor cu ambasadorul Rusiei, afirmă surse citate de CNN.
Urmărește
366 afișări
Inspectorul Pentagonului anchetează cazul fostului consilier prezidenţial Michael Flynn - surse (Imagine: Hepta)
Michael Flynn, care a deţinut funcţia de consilier prezidenţial pentru Siguranţă Naţională, fusese avertizat de Agenţia pentru Informaţii Militare în anul 2014, în contextul trecerii în rezervă, să nu accepte remuneraţii din străinătate, arată documente obţinute de Comisia pentru Supraveghere a Camerei Reprezentanţilor.
"Documentele ridică grave semne de întrebare în legătură cu motivele pentru care generalul Michael Flynn a ascuns plăţile primite din surse externe, după ce fusese avertizat în mod clar de Pentagon", a declarat Elijah Cummings, un membru democrat al Comisiei pentru Supraveghere.
"Următorul nostru pas este să avem acces la documentele de la Casa Albă, pentru a putea finaliza investigaţia. Mulţumesc Departamentului Apărării pentru furnizarea versiunilor clasificate ale acestor documente", a precizat Cummings.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Bolojan: Bugetarii din Senat vor da concursuri
-
Antonescu: Sunt conectat puţin (cu partidele), adică atât cât trebuie
-
Bolojan insistă pentru restructurare: „Nu putem continua risipa banilor publici"
Fostul consilier prezidenţial american pentru Siguranţă Naţională Michael Flynn probabil a încălcat legea prin refuzul de a dezvălui sume primite din Rusia şi Turcia, au anunţat marţi şefii Comisiei de Supraveghere din Camera Reprezentanţilor, citaţi de cotidianul The Washington Post. Preşedintele Comisiei, republicanul Jason Chaffetz, şi adjunctul acestuia, democratul Elijah E. Cummings, au apreciat că Michael Flynn nici nu a solicitat permisiunea, nici nu a dezvăluit în totalitate, la instalarea în funcţie, veniturile obţinute după un discurs rostit în Rusia şi după activităţi de lobby în numele Turciei. "Personal, eu nu văd nicio dovadă care să susţină ideea că generalul Flynn s-ar fi conformat legislaţiei", a spus Chaffetz.
"Ar fi trebuit să solicite permisiunea, urma să raporteze informaţii, dar nu a făcut-o", a explicat Cummings.
Michael Flynn, fost consultant electoral al lui Donald Trump şi ulterior consilier prezidenţial pentru Siguranţă Naţională, a fost demis în februarie după ce ar fi refuzat să îi dezvăluie vicepreşedintelui Mike Pence informaţii despre întâlnirile cu ambasadorul Rusiei în SUA.
Casa Albă a refuzat să ofere documente Comisiei de Supraveghere
Comisia de Supraveghere a cerut Preşedinţiei în martie documente despre autorizaţiile de securitate solicitate şi primite de Michael Flynn. Pe 19 aprilie, Casa Albă a transmis că nu deţine documente relevante în acest caz. "Casa Albă a refuzat să ofere Comisiei orice fragment de document ", a subliniat Cummings.
Michael Flynn a fost demis în februarie din funcţia de consilier prezidenţial pentru Siguranţă Naţională după ce au apărut informaţii că ar fi comunicat cu oficiali din Rusia în campania electorală. La rândul său, Jess Sessions, secretarul american al Justiţiei, este acuzat că ar fi comunicat cu oficiali ruşi.
Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a ordonat campania de influenţare a rezultatului scrutinului prezidenţial din SUA în scopul facilitării victoriei lui Donald Trump şi în ambiţia de a submina sistemul liberal-democratic occidental, au concluzionat serviciile secrete americane. "Eforturile Rusiei de a influenţa scrutinul prezidenţial american reprezintă cea mai recentă expresie a dorinţei pe care Moscova o are de mult timp de a submina ordinea liberal-democratică occidentală promovată de Statele Unite; activităţile Rusiei demonstrează o escaladare semnificativă din punctul de vedere al modului direct de acţiune, al intensităţii şi scopului eforturilor, comparativ cu operaţiunile anterioare", se arată în versiunea declasificată a Raportul de evaluare elaborat de Comunitatea serviciilor de informaţii din SUA.
În octombrie 2016, Administraţia Statelor Unite a formulat acuzaţii oficiale la adresa Rusiei privind o serie de atacuri cibernetice care au vizat servere ale Partidului Democrat în timpul campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale şi legislative.
Citeşte şi: INCIDENT în centrul Londrei: Un bărbat a fost reţinut de Scotland Yard, în apropiere de Parlamentul britanic - FOTO, VIDEO
Citeşte şi: BOMBARDAMENTE la Idlib, provincia siriană unde dat atacul CHIMIC: Cel puţin 19 persoane au fost ucise, inclusiv nouă copii
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Trump vrea războiul din Ucraina încheiat în 100 de zile. Cum este afectată România de înghețarea liniei frontului
Citește pe www.zf.ro: Lovitură în plin pentru economia românească: Chinezii de la Haier închid fabrica din judeţul Prahova, un proiect de 70 de milioane de euro unde creaseră peste 1.000 de locuri de muncă. Proiectul a fost inaugurat în 2021
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
Undă verde pentru afacerea secolului: Donald Trump nu are nimic împotriva achiziţiei Tik Tok de către armata sa de miliardari. Cine sunt cei doi titani ai lumii financiare care vor fi vârful de lance al tranzacţiei
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Victor Ponta rupe tăcerea după ce s-a aflat că a divorțat de Daciana Sârbu: „Au avut prea mult de suferit toți din cauza…”
CANCAN.RO
Orașul din România în care ești AMENDAT cu 2.500 lei dacă nu ai numărul apartamentului pe ușă
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe