Iranul ar putea declanşa un atac împotriva Israelului în mai puţin de 24 de ore, potrivit unor surse

  • Iranul şi aliaţii săi sunt avertizaţi de puterile occidentale să evite escaladarea conflictului, în urma asasinării liderului Hamas, Ismail Haniyeh, în Tehran.
  • Hezbollah a lansat 30 de rachete către nordul Israelului, ceea ce sugerează o posibilă expansiune a conflictului, în timp ce liderul Hezbollah a acuzat Israelul pentru escaladarea situaţiei.
  • Gruparea Statul Islamic (ISIS) îşi reînoieşte forţele în Siria, antrenând noi recruţi pentru atacuri sinucigaşe şi vizând forţele aliate, cu o creştere îngrijorătoare a activităţilor sale în acest an.
Urmărește
12341 afișări
Imaginea articolului Iranul ar putea declanşa un atac împotriva Israelului în mai puţin de 24 de ore, potrivit unor surse

Iranul ar putea declanşa un atac împotriva Israelului în mai puţin de 24 de ore, potrivit unor surse

Lucrările muzeelor ​​din Tel Aviv au fost mutate la subsol

Surse de ştiri au anunţat că „Muzeul de Artă din Tel Aviv” şi „Muzeul Israelului” şi-au mutat lucrările majore în subteran din cauza fricii unui posibil atac iranian.

Ştirea iniţială

Tensiunile din Orientul Mijlociu au crescut semnificativ recent, cu Iranul posibil să atace Israelul în următoarele 24 de ore, relatează Fox News. Această escaladare survine după asasinarea liderului Hamas, Ismail Haniyeh, la Teheran, la sfârşitul lunii trecute, ceea ce a generat temeri de represalii. Franţa, Germania şi Regatul Unit au emis un avertisment comun către Iran şi aliaţii săi, solicitându-le să evite orice acţiuni suplimentare care ar putea agrava conflictul. Aceste ţări subliniază importanţa negocierii urgente a unui armistiţiu între Israel şi Hamas, precum şi abordarea situaţiilor cu ostatici pentru a preveni o mai mare destabilizare.

În regiune, Libanul se confruntă cu o situaţie tot mai tensionată, după ce Hezbollah, un grup militant local, a lansat 30 de rachete către nordul Israelului. Deşi nu au fost raportate victime, această escaladare agravează o situaţie deja instabilă. Atacurile intense ale Hezbollah, în ciuda pierderilor semnificative cauzate de raidurile aeriene israeliene, sugerează posibilitatea unei extinderi a conflictului. Liderul Hezbollah, Hassan Nasrallah, a indicat o implicare mai largă şi a acuzat Israelul pentru escaladarea tensiunilor. Acest lucru urmează unui atac de represalii al Israelului care a dus la moartea unui comandant Hezbollah responsabil pentru un atac letal din iulie.

Între timp, Gruparea Statul Islamic (ISIS) îşi reînnoieşte activităţile în Siria, construindu-şi din nou forţele în deşertul Badiya, antrenând recruţi pentru atacuri sinucigaşe şi atacând forţele aliate. Statele Unite şi Forţele Democrate Siriene răspund prin lovituri aeriene şi supraveghere. Întoarcerea ISIS este notabilă, grupul fiind responsabil pentru numeroase atacuri în acest an, marcând o creştere îngrijorătoare a activităţilor lor. Wall Street Journal relatează că ISIS a revendicat până acum 153 de atacuri în Siria şi Irak în primele şase luni ale acestui an.

În general, regiunea se confruntă cu o situaţie complexă şi în continuă schimbare, cu mai mulţi actori contribuind la un echilibru de putere precar şi o posibilitate crescută de conflict pe scară largă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici