- Home
- Externe
- BUCUREŞTI, (04.09.2022, 01:00)
- Petru Mazilu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Iranul îşi dezvoltă sistemul de apărare civilă. Ce investiţii au realizat
Iranul a echipat 51 de oraşe cu sisteme de apărare civilă, inclusiv cu echipamente ale apărării aeriene, pentru a contracara orice posibil atac străin, au declarat sâmbătă oficiali militari, pe fondul unei escaladări a tensiunilor cu Israelul şi Statele Unite ale Americi, potrivit Reuters.
Urmărește
1113 afișări
Sursa foto: Profimedia
Echipamentele de apărare civilă vor permite Iranului „să identifice şi să monitorizeze ameninţările prin utilizarea unui software non-stop în funcţie de tipul de ameninţare şi de risc", a declarat ministrul adjunct al apărării, generalul de brigadă Mehdi Farahi, citat de presa iraniană.
„În aceste zile, în funcţie de puterea ţărilor, forma luptelor a devenit mai complicată", a declarat Farahi, adăugând că formele hibride de război, inclusiv atacurile cibernetice, biologice şi radioactive, au înlocuit războaiele clasice. El nu a numit ţările care ar putea ameninţa Iranul.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moldova își crește bugetul pentru apărare. Parlamentul a aprobat o nouă strategie pe 10 ani
-
Surpriză: Oreshnik, racheta minune a lui Vladimir Putin cu care face ravagii în Ucraina, este reuşita Vestului decadent
-
Criza politică din Coreea de Sud se adânceşte: Parlamentul a votat şi pentru destituirea preşedintelui interimar
-
Putin afirmă că premierul slovac Robert Fico s-a oferit să intermedieze negocierile de pace dintre Rusia şi Ucraina
În paralel, generalul de brigadă Qader Rahimzadeh, comandantul cartierului general de apărare aeriană, a declarat că gradul de pregătire a forţelor sale a ajuns la cel mai ridicat nivel.
„Spaţiul aerian al ţării este astăzi cel mai sigur pentru zborurile autorizate şi cel mai nesigur pentru potenţialii agresori", a declarat Rahimzadeh, citat de agenţia de ştiri Mehr.
Iranul a acuzat Israelul şi SUA de atacuri cibernetice în ultimii ani, care au afectat infrastructura ţării. De asemenea, Iranul a acuzat Israelul, care nu a confirmat şi nici nu a negat responsabilitatea, de sabotarea instalaţiilor sale nucleare.
De asemenea, tensiunile militare dintre SUA şi Iran afectează de mult timp regiunea. În cel mai recent incident, produs la începutul acestei săptămâni, Iranul a capturat drone militare americane în Marea Roşie.
Marţi, Marina americană a declarat că a dejucat o tentativă a forţelor navale ale Gardienilor Revoluţiei din Iran de a captura o navă de suprafaţă fără pilot la bord, operată de Flota a 5-a americană în Golf. Iranul a declarat că drona reprezenta un pericol pentru traficul maritim.
Separat, mass-media de stat a anunţat că forţele de securitate din nordul Iranului au arestat 12 adepţi ai credinţei Baha'i interzise. Republica Islamică consideră credinţa Baha'i o ramură eretică a islamului şi îi acuză pe adepţii săi de legături cu Israelul, deoarece un sanctuar proncipal, construit în urmă cu mai mult de un secol, se află în Israel.
Grupuri pentru drepturile omului, inclusiv Amnesty International, au denunţat o intensificare a atacurilor asupra minorităţii religioase în ultimele luni, cu zeci de arestări şi distrugerea de case.
Adepţii Baha'i spun că sute de credincioşi au fost încarceraţi şi executaţi de la revoluţia islamică din Iran din 1979. Guvernul iranian neagă că a deţinut sau executat persoane pentru credinţa lor.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Platforma de socializare X a lui Elon Musk devine un experiment social
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Incident grav SUA-Iran / Gardienii Revoluţiei au capturat scurt timp o navă militară americană
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Vreţi să trăiţi mai mult? 6 sfaturi esenţiale de la un specialist care spune că şi-a „întinerit” vârsta cu 20 de ani
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ce a putut să scrie o tânără pe salata boeuf, de Crăciun? Au râs cu lacrimi când au văzut mesajul genial
CANCAN.RO
Cristina Demetrescu ne spune care sunt cele 2 zodii care își vor schimba radical viața în 2025
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe