- Home
- Externe
- DUBLIN, (20.10.2015, 17:08)
- Anca Dumitrescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Irlanda va investiga accesul serviciilor americane de securitate la datele utilizatorilor Facebook
Irlanda va investiga o reclamaţie legată de posibilul acces al serviciilor americane de securitate la datele private ale utilizatorilor Facebook, după ce Curtea Europeană de Justiţie a declarat invalid un acord trans-atlantic referitor la transferurile de date, în vigoare în ultimii 15 ani.
Urmărește
350 afișări
Irlanda va investiga accesul serviciilor americane de securitate la datele utilizatorilor Facebook
Comisia pentru Protecţia datelor din Irlanda a acceptat să investigheze o plângere a unui fost student austriac la drept, Max Schrems, în urma deciziei din 6 octombrie a Curţii Europene de Justiţie, a declarat marţi, la Dublin, avocatul Comisariatului, Paul Anthony McDermott, relatează Bloomberg.
Autoritatea irlandeză de reglementare în domeniul protecţiei datelor refuzase iniţial să analizeze plângerea aflată la baza cazului judecat de Curtea Europeană de Justiţie, care a dus la anularea acordului cunoscut sub denumirea de Safe Harbour, convenit de UE şi SUA în anul 2000.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Trump cere Curții Supreme din SUA să suspende legea ce ar interzice TikTok-ul
-
Ucraina vrea să deschidă mai bine de 150 de şcoli subterane până în toamna anului 2025
-
Se întoarce obligativitatea purtării măştilor în mai multe spitale din Ţara Galilor
-
Războiul din Ucraina, ziua 1039. Bloomberg: Oficialii americani cred că Ucraina ar putea fi forţată să se retragă din regiunea Kursk în primăvară / SUA trimite noi ajutoare militare Ucrainei / Trupele nord-coreene au suferit peste 1.000 de pierderi în regiunea Kursk în ultima săptămână
Rossa Fanning, avocat al Facebook, a declarat că operatorul reţelei de socializare respectă în totalitate legislaţia irlandeză şi cea comunitară şi se va implica în investigaţia autorităţii din Irlanda.
“Facebook nu este nu a făcut niciodată parte din orice fel de program care să fi acordat Guvernului american acces la serverele companiei.Vom răspunde la întrebările Comisiei pentru Protecţia Datelor, care examinează măsurile de protecţie luate în transferurile dec date personale în conformitate cu legea”, a anunţat compania într-un comunicat.
Cazul din Irlanda vine în paralel cu un litiu din Viena, în care Schrems a încercat să declanşeze un proces colectiv împotriva Facebook, acuzând compania că a încălcat legislaţia europeană în domeniul confidenţialităţii datelor printr-o politică conformă cu programul Prism al Agenţiei Americane de Securitate NSA, în cadrul căruia companiile pun la dispoziţia Guvernului datele utilizatorilor.
În luna iunie, un tribunal din Viena a respins procesul colectiv.
Facebook a anunţat că apelul intentat de Schrems a fost la rândul său respins printr-o decizie în care se afirmă că nu poate intenta un proces în numele altor persoane.
Decizia din această lună a Curţii Europene de Justiţie arată justificarea acţiunilor lui Schrems în justiţia irlandeză, întrucât divizia europeană a Facebook este înregistrată în Irlanda.
Schrems acuză divizia din Irlanda a Fecebook că a transferat în mod ilegal date ale utilizatorilor către agenţiile americane de securitate.
Facebook, ca şi alţi giganţi din sectorul tehnologiei, este afectată de dezvăluirile făcute de Edward Snowden în 2013. Companiile au încercat să îşi asigure utilizatorii sau clienţii că produsele lor sunt sigure şi că nu transferă în mod voit date ale acestora Guvernului american.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Specialiștii britanici au realizat un plan alimentar pentru ultimele zile din an. Cum rămâi fresh până în 2025?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
BREAKING! Încă o dramă pentru familia celor trei români morți pe E85! Din păcate, este vorba despre tatăl bărbatului
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe