Italia a decis dublarea taxelor pe veniturile din străinătate ale străinilor cu bani

Încă un paradis al bogaţilor se închide: Ţara unde milionarii se refugiau pentru a scăpa de taxele din ţările lor schimbă foaia şi începe să suprataxeze şi ea bogaţii, anunţă Ziarul Financiar.

Urmărește
3733 afișări
Imaginea articolului Italia a decis dublarea taxelor pe veniturile din străinătate ale străinilor cu bani

Italia a decis dublarea taxelor pe veniturile din străinătate ale străinilor cu bani

Italia a decis dublarea taxelor pe veniturile din străinătate ale străinilor cu bani care au venit în ţară ca să scape de taxele mari de acasă, scrie Financial Times.

Cabinetul premierului Giorgia Meloni a aprobat miercuri dublarea impozitului anual pe veniturile realizate în afara ţării de la 100.000 la 200.000 de euro.

Guvernul speră că această măsură va contribui, de asemenea, la creşterea veniturilor fiscale şi la reducerea deficitului bugetar uriaş, pentru a calma Bruxelles-ul cu privire la finanţele publice ale Italiei.

Decizia vine în contextul în care Roma se luptă să facă faţă deficitului bugetar, care a atins 7,4% din PIB anul trecut - cu mult peste pragul maxim admis de 3% din PIB.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici