- Home
- Externe
- NICOSIA, (01.08.2017, 08:07)
- Andrei Ionascu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Italia şi Cipru au convenit să sporească securitatea în Marea Mediterană/ Organizaţia Medici Fără Frontiere respinge noile reguli ale Italiei privind salvarea imigranţilor
Italia va colabora cu Cipru pentru a îmbunătăţi securitatea în Marea Mediterană, a anunţat luni ministrul italian al Apărării, Roberta Pinotti, după o întrevedere cu omologul său cipriot, Christoforos Fokaides, relatează site-ul agenţiei The Associated Press.
Urmărește
749 afișări
Italia şi Cipru au convenit să sporească securitatea în Marea Mediterană (Imagine: Hepta)
Pinotti a precizat că discuţiile cu Fokaides au vizat "pericole comune" precum migraţia ilegală, traficul de arme şi terorismul, iar cele două ţări au convenit să consolideze cooperarea în domeniul apărării în cadrul Uniunii Europene.
Ministrul italian al Apărării a mai anunţat că securitatea energetică în Marea Mediterană a fost de asemenea un subiect abordat. Compania italiană Eni şi cea franceză Total efectuează foraje exploratorii la aproximativ 165 de kilometri în largul coastei de sud a Ciprului.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Bolojan: Am semnat acest protocol pentru ca România să aibă un guvern stabil într-o perioadă dificilă
-
Crin Antonescu va fi candidatul comun pentru alegerile prezidenţiale. Propunerea va fi aprobată de fiecare partid al alianţei
-
Coreea de Nord ar putea trimite şi mai multe trupe şi drone în sprijinul Rusiei
Roberta Pinotti a precizata că forajele realizate vor produce "un rezultat pozitiv" pentru toată Europa. Zona respectivă este aproape de cea în care compania Eni a descoperit un depozit de gaze foarte mare, în apele egiptene.
Organizaţia Medici Fără Frontiere respinge noile reguli ale Italiei privind salvarea imigranţilor
Organizaţia internaţională Medici Fără Frontiere (MSF) a refuzat să semneze noul cod de conduită elaborat de ministerul italian de Interne pentru organizaţiile nonguvernamentale care salvează imigranţi pe mare, Italia urmărind creşterea securităţii, relatează site-ul agenţiei The Associated Press.
Guvernul italian a elaborat noile reguli după ce au apărut unele informaţii potrivit cărora organizaţii nonprofit au cooperat cu traficanţii de imigranţi.
Autorităţile vor să controleze fluxul de imigranţi din zona Mării Mediterane şi au anunţat că organizaţiile care nu au semnat codul riscă să nu aibă acces la porturile italiene.
Mai multe organizaţii umanitare au cerut modificarea proiectului guvernului, în special în ceea ce priveşte normele care prevăd că poliţia înarmată are dreptul să se îmbarce pe navele lor şi în privinţa interdicţiei de a transfera imigranţi pe alte nave.
Directorul organizaţiei Medici Fără Frontiere, Gabriele Eminente, a declarat că a refuzat să accepte prezenţa poliţiei la bord întrucât prezenţa armelor "intră în conflict cu principiile pe care le avem în întreaga lume". Totodată, acuzaţiile de cooperare cu traficanţii de persoane fac ca misiunea să fie şi mai periculoasă, prin subminarea încrederii în munca lor, a mai spus Eminente.
Doar două dintre cele zece organizaţii umanitare, Salvaţi Copiii şi MOAS, au fost de acord cu noile reguli. Jugend Rettet şi Sea Watch au susţinut că normele încalcă legea.
Potrivit agenţiei de frontieră a Uniunii Europene, Frontex, ONG-urile efectuează aproximativ 40% dintre operaţiunile de salvare pe mare. Sute de mii de imigranţi ajung în Italia în fiecare an după ce traversează Marea Mediterană din Libia.
Citeşte şi: Şeful Bisericii Anglicane: Şansele de finalizare a procedurii Brexit până în martie 2019 sunt infime
Citeşte şi: „Bătălia navală“ între guvernul francez şi cel italian: Emanuel Macron a naţionalizat şantierul naval de la Saint-Nazaire. De ce recurge la protecţionism preşedintele Franţei
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe