Japonia cere explicaţii Chinei după ce un adult chinez a înjunghiat mortal un elev japonez

  • Japonia cere explicaţii Chinei după ce un adult chinez a înjunghiat un elev japonez.
  • Incidentul a avut loc miercuri, într-un oraş din China, iar elevul a murit joi la spital.
  • Agresorul a fost arestat imediat după incident.
Urmărește
260 afișări
Imaginea articolului Japonia cere explicaţii Chinei după ce un adult chinez a înjunghiat mortal un elev japonez

Japonia cere explicaţii Chinei după ce un adult chinez a înjunghiat mortal un elev japonez

Prim-ministrul japonez Fumio Kishida a calificat atacul drept „extrem de josnic” şi a anunţat că „a cerut ferm” Beijingului o explicaţie „cât mai curând posibil”.

Purtătorul de cuvânt al ministerului chinez de Externe, Lin Jian a declarat că incidentul este investigat şi că Japonia şi China sunt „în legătură”.

„China îşi exprimă regretul şi tristeţea că a avut loc un astfel de incident nefericit”, a declarat el reporterilor la o conferinţă de presă organizată joi, potrivit BBC.

Motivul atacului nu este cunoscut, dar unii observatori cred că sentimentul naţionalist din China se transformă într-o atitudine violentă împotriva străinilor.

Un elev de 10 ani de la o şcoală japoneză din Shenzhen, sudul Chinei, a fost atacat cu un cuţit de un bărbat la aproximativ 200 de metri de poarta şcolii, a declarat miercuri un oficial chinez. Incidentul, care a avut loc într-o zi sensibilă pentru relaţiile dintre cele două ţări, aniversarea incidentului din 1931 care a declanşat războiul dintre China şi Japonia, a stârnit îngrijorări la nivel internaţional.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe chinez, Lin Jian, a anunţat că elevul a fost transportat de urgenţă la spital, iar atacatorul, un bărbat de 44 de ani, a fost arestat la faţa locului.

Deşi autorităţile chineze nu au specificat naţionalitatea victimei, mass-media japoneză a relatat că băiatul este cetăţean japonez. Site-ul şcolii japoneze din Shenzhen menţionează că instituţia este destinată copiilor de naţionalitate japoneză.

Acesta este al doilea atac în ultimele luni care vizează o instituţie educaţională japoneză din China. Într-un incident similar din luna iunie, un bărbat a atacat un autobuz şcolar japonez în oraşul Suzhou, ceea ce a dus la moartea unui cetăţean chinez care a încercat să protejeze o mamă japoneză şi pe copilul acesteia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici