- Home
- Externe
- BRUXELLES, (06.05.2016, 15:01)
- Mihai Draghici
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Juncker şi Schulz critică ţările est-europene care nu vor refugiaţi, acuzându-le că au doar beneficii
Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, şi preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, au criticat dur ţările est-europene care nu acceptă refugiaţi, afirmând că multe state se consideră europene când primesc fonduri structurale, dar nu procedează la fel când ar avea obligaţii.
Urmărește
1400 afișări
Juncker şi Schulz critică ţările est-europene care nu vor refugiaţi, acuzându-le că au doar beneficii (Imagine Hepta / Mediafax Foto)
"Avem ţări europene cu drepturi depline când este vorba de luat. Şi avem europeni cu jumătate de normă când se pune problema unor contribuţii. Pe vremuri, toate ţările implicate în proiect erau europeni cu normă întreagă. Acum am ajuns să avem prea mulţi europeni cu jumătate de normă. Aceasta este problema", a declarat Jean-Claude Juncker, citat de BBC.
La rândul său, Martin Schulz, preşedintele Parlamentului European, a criticat liderii politici care vin la Bruxelles doar pentru a apăra interesele ţărilor proprii.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
"Avem lideri politici care vin la Bruxelles pentru a da interviuri pe ideea «trebuie să apăr interesele ţării mele». De multe ori, este vorba de lideri ai unor ţări care beneficiază foarte mult de pe urma fondurilor de coeziune, de ţări care nu sunt criticate, ci susţinute de Uniunea Europeană", a spus Schulz.
În septembrie 2015, România, Cehia, Slovacia şi Ungaria au votat, în Consiliul UE pentru Justiţie şi Afaceri Interne, împotriva sistemului de relocare a imigranţilor conform unor cote obligatorii, dar schema a fost aprobată.
Recent, Comisia Europeană a propus un sistem permanent de distribuire a refugiaţilor în ţările Uniunii Europene, statele putând refuza timp de un an primirea extracomunitarilor, achitând în schimb contribuţii de 250.000 de euro pentru fiecare imigrant refuzat. Polonia, Ungaria şi Cehia au anunţat că se opun iniţiativei Comisiei Europene de creare a unui sistem permament de distribuire a imigranţilor pe bază de cote obligatorii.
Citeşte şi: Premierul Bulgariei: Ţările est-europene să ajute Occidentul în criza imigranţilor, nu să aibă doar beneficii
Citeşte şi: Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene: Regulamentul UE privind procedura azilului este "mort" ca personajul Jon Snow
Citeşte şi: Comisia Europeană propune un sistem permanent de distribuire a refugiaţilor în statele UE. Polonia, Ungaria şi Cehia se opun. Ministrul ungar de Externe: "E un şantaj, e o propunere inacceptabilă"
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Fostul general al Ucrainei a declarat că „al treilea război mondial a început oficial”
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Putin susține că Rusia a lansat o rachetă balistică asupra Ucrainei ca răspuns la loviturile asupra teritoriului rus cu rachete americane și britanice
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:45
FC Botoşani-FCSB 1-0, în meciul restanţă din etapa a 4-a a Superligii
-
ieri, 22:36