- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Jurnaliştii prezenţi la Cairo continuă să fie hărţuiţi
Forţele de securitate egiptene au continuat să deţină jurnalişti şi militanţi pentru drepturile omului, în timp ce unele grupuri de opoziţie s-au întâlnit cu reprezentanţii Guvernului egiptean pentru a găsi o soluţie diplomatică la criza politică din ţară, relatează CNN.
Jurnaliştii prezenţi la Cairo continuă să fie hărţuiţi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Duminică, un corespondent al postului de televiziune Al-Jazeera în limba engleză, Ayman Mohyeldin, a fost deţinut de armată, în timp ce liderii egipteni insistă că jurnaliştii sunt liberi să îşi desfăşoare activitatea în Egipt. Acesta a fost eliberat în cursul nopţii de duminică spre luni, potrivit Al-Jazeera. Un alt corespondent al televiziunii, Sherine Tadros, a fost reţinut la un punct de control al armatei, dar a fost eliberat după o oră.
Dacă sunt astfel de probleme, acestea "nu sunt intenţionate", a declarat premierul egiptean Ahmed Shafik pentru CNN. Arestarea jurnaliştilor şi activiştilor pentru drepturile omului "nu este permisă deloc", a continuat el.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
-
Istoria alegerilor prezidenţiale din România: de la căderea comunismului la democraţia europeană
-
Gala ZF 26 de ani. Gerard Baker, bancher, jurnalist, editor global WSJ: Alegerea lui Trump în SUA reprezintă un moment transformaţional prin care ordinea mondială liberală este răsturnată. Ce înseamnă votul pentru Trump pentru Europa, pentru România şi pentru războiul din Ucraina?
-
Alegeri prezidenţiale 2024: Cine sunt cei 13 candidaţi în cursa pentru Cotroceni şi care sunt programele lor politice propuse
În ultimele zile, au fost voci care l-au acuzat pe preşedintele egiptean, Hosni Mubarak, că a orchestrat atacuri pentru a suprima relatările în presa internaţionlă despre operaţiunile sângeroase ale susţinătorilor săi împotriva manifestanţilor paşnici din piaţa Tahrir din Cairo.
Jurnaliştii care încearcă să transmită de la revoltele din Egipt au anunţat, de asemenea, că au fost bătuţi, arestaţi şi hărţuiţi de forţele de securitate şi poliţie joi, situaţie care a condus la limitarea relatărilor televiziunilor în legătură cu protestele.
În afară de Al-Jazeera şi alte televiziuni şi ziare - inclusiv BBC, Al-Arabiya, ABC News, Washington Post, Fox News şi CNN - au anunţat că membri ai echipelor lor au fost atacaţi sau hărţuiţi în diverse moduri.
Amnesty International şi Human Rights Watch au anunţat, de asemenea, reţinerea unor angajaţi ai lor.
Oficiali din cadrul Departamentului american de Stat au declarat anterior pentru CNN că au informaţii că Ministerul egiptean de Interne este în spatele reţinerii jurnaliştilor, citând date oferite de ambasada americană de la Cairo.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO